TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde bakım işçilerinden ‘maaş’ ve ‘kadro’ isyanı: Artık bıktık!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron evde bakım işçileri, ödenmeyen maaşlar ve kadro talebi nedeniyle basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 13:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Evde bakım işçilerinden ‘maaş’ ve ‘kadro’ isyanı: Artık bıktık!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde taşeron olarak çalıştırılan evde bakım işçileri, ödenmeyen ücretleri ve kadrolu çalışma hakkı için Buca’daki Sosyal Yaşam Kampüsü’nde basın açıklaması yaptı. Maaşlarının aylardır düzensiz olarak yatırıldığını belirten işçiler, ekonomik açıdan mağduriyet yaşadıklarını vurguladı. Verilen ‘kadro’ sözünün ise hala yerine getirilmemesine isyan eden işçiler, “Sözleşmemiz 31 Aralık 2023’te biteceği için ancak bu tarihte belediye bünyesinde çalışacağımız söylendi. Ağustos ayında ‘Bize söz verildi’ dendiğinde ‘Bir anlık heyecanla söylendi’ deniyor. Evde bakım personelleri olarak aralık ayı geldiğinde tıpkı ağustos ayı için dendiği gibi ‘Bir anlık heyecanla söylendi’ kelimesini bir kez daha duymamak için en azından 31 Aralık 2023 tarihinde belediye bünyesinde çalışacağımıza dair elimize resmi yazılı bir protokol kağıdı istiyoruz” dedi.

AYLARDIR GECİKMELİ YATIYOR

Ödeme krizi nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlere dikkat çeken işçiler, “Her ayın 15’inde almamız gereken maaşlarımız ne yazık ki aylardır gecikmeli yatmaktadır. Ağustos ayının 15’inde yatması gereken maaşımız an itibariyle hala yatırılmadı. Bağlı bulunduğumuz şirketle yaptığımız görüşmede belediyeden hak edişleri alamadıkları gerekçesiyle maaşlarımızı yatırmadıklarını söylediler. Sürekli geç yatan ve hali hazırda ağustos ayında yatmayan maaşlarımızdan dolayı tüm personeller olarak mağdur durumdayız. Geciken ödemelerimizden dolayı işleyen faizler her ay kendi cebimizden çıkmakta her ay ev sahipleriyle yaşadığımız tartışmalardan bankalardan gelen telefonlardan artık gerçekten bıktık” ifadelerini kullandı.

RESMİ PROTOKOL İSTİYORUZ

Haziran ayında belediye bünyesinde çalışma taleplerini ilettiklerinde ağustos ayının işaret edildiğini hatırlatan işçiler, “Fakat ağustos ayına gelindiğinde ise GSM şirketiyle sözleşmemiz 31 Aralık 2023’te biteceği için ancak bu tarihte belediye bünyesinde çalışacağımız söylendi. Ağustos ayında ‘bize söz verildi’ dendiğinde ‘bir anlık heyecanla söylendi’ deniyor. Evde bakım personelleri olarak aralık ayı geldiğinde tıpkı ağustos ayı için dendiği gibi ‘bir anlık heyecanla söylendi’ kelimesini bir kez daha duymamak için en azından 31 Aralık 2023 tarihinde belediye bünyesinde çalışacağımıza dair elimize resmi yazılı bir protokol kağıdı istiyoruz. Bu talebimizin kırmızı çizgimiz olduğunu, yerine getirilene kadar eylemlerimize devam edeceğimizi buradan yineliyoruz” şeklinde konuştu.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ekonomik adımlar olumlu sürdürülebilirlik şart 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.