TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EŞİK: Önce anayasaya saygı

Kadınlara, tüm sivil topluma ve muhalefete seslenen EŞİK, anayasayı değiştirmek isteyenleri hedef aldı: “Anayasayı uygulamayanlar anayasa yapamazlar”

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2023 11:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EŞİK: Önce anayasaya saygı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünde hem muhalefeti hedef almış hem de yeni anayasa çağrısı yapmıştı. Bu çağrıya toplumun birçok kesiminden tepki gelirken, EŞİK – Eşitlik İçin Kadın Platformu da ses yükseltti. Yazılı bir açıklama yayınlayan EŞİK, “Önce Anayasaya saygı” dedi.

DAYATMA GİRİŞİMLERİNE ‘HAYIR’

Kadınlara, tüm sivil topluma ve muhalefete seslenen EŞİK, “İktidarın yeni bir anayasa yapma söylemiyle, ülkeyi evrensel hukuk sisteminden koparma girişimlerine ve iki maddelik eski değişiklik taslağını rötuşlayıp dayatma girişimlerine ‘hayır’ deyin. Bu iktidar bloğu ile anayasa görüşmeyin,  müzakere dahi etmeyin, tartışmasız ‘Hayır’ deyin… Önce Anayasaya saygı. Anayasayı uygulamayanlar anayasa yapamazlar” çağrısında bulundu.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Oğuzhan Uğur, yapay zekayı konuk olarak programına çıkardı. Yapay zeka Robot Sophia'dan şaşırtan cevaplar!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.