TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelsiz Erişim Derneği oy mahremiyetinin peşinde

Engelsiz Erişim Derneği, şablonlarla ilgili yayımlanan videonun belirsizlikler içerdiğini belirterek, “Oy mahremiyetimizin peşini bırakacağımız sanılmasın” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelsiz Erişim Derneği oy mahremiyetinin peşinde

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

6 Nisan 2022’de Resmî Gazete'de yayımlanan ‘Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile görme engelli seçmenlerin, ‘oyun gizliliği’ esasına uygun şekilde oy kullanabilmelerine imkân sağlanmıştı. Fakat 14 Mayıs seçimleri için oy pusulası şablonlarının yayımlanmasının ardından Engelsiz Erişim Derneği, şablonlarla ilgili yayımlanan videonun belirsizlikler içerdiğini ifade etti.

YSK’ye bir rapor sunduklarını ancak taleplerinin karşılıksız kaldığını aktaran dernek, seçimler için şablonların nasıl kullanılacağı, şablonun ne şekilde tasarlandığı gibi konuların ayrıntılı bir biçimde ve bir görme engelli tarafından anlatıldığı video çekilmesini talep etti.

SONUNA KADAR PEŞİNDEYİZ

Sandıklarda görme engelli seçmenlerin oyunun ifşa olmaması için sandık görevlilerine açık talimatlar verilmesini, şablonun ikinci bir seçmen tarafından kullanılmamasını isteyen Engelsiz Erişim Derneği yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Umuyoruz ki en azından bu seçimlerde okur-yazarlığımız hiçe sayılsa da önceden şablonlara dokunma ve oy kullanmayı deneyimleme fırsatı bulamasak da ilk defa oy mahremiyetimiz devlet eliyle sağlanır. Verdiğimiz bunca üzücü haberden sonra oy mahremiyetimizin peşini bırakacağımız sanılmasın. En azından önerdiğimiz şablon tanıtım ve kullanım videosunun çekilmesinin sonuna kadar peşindeyiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.