TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli sporculardan o karara kampanyalı tepki

Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü, binlerce engelli sporcuyu mağdur edecek karardan vazgeçilmesi için kampanya başlattı: “Tekerlikli Sandalye Basketbolu oynamama engel olma!”

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 11:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelli sporculardan o karara kampanyalı tepki

Gençlik ve Spor Bakanlığı ani bir kararla Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki tekerlekli sandalye basketbol branşını, Türkiye Basketbol Federasyonu’na bağladı. “Bu yanlış karar bizi yok eder” diyen Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü ise kararın iptal edilmesi için kampanya başlattı.

“Tekerlikli Sandalye Basketbolu oynamama engel olma” başlıklı kampanya şimdiden 2 bin 286 imzacıya ulaştı.

BİNLERCE ENGELLİ SPORCU, SPORDAN MAHRUM KALACAK

Kampanya metninde yer alan açıklama şu şekilde: “Tekerlekli sandalye basketbolu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu çatısı altında kalmalıdır ya da kurulmasına izin verilirse Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu'nun altına alınmalıdır. Ama kesinlikle Türkiye Basketbol Federasyonu'nun altına alınmasını kabul etmiyoruz. Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği gibi birçok şampiyonada bayrağımızı göklere çektiren bir branş, bu yanlış kararla yok olmaya mahkum olacak. Dünyanın en büyük lig organizasyonu, en az 70'in üzerinde engelli spor kulübü, en az 1000 engelli sporcu spordan mahrum kalıyor.”

SPORCULARIN YAŞAMLARINDAN NELER KAYBETTİRECEK?

“Bu yanlış karardan acilen dönülmelidir” denilen açıklamanın devamında ise şöyle söyleniyor: “IPC'nin yayınlamış olduğu kararlar tavsiye niteliğindedir. 7405 sayılı yasada bu sonucu sağlayacak bir madde yer almamaktadır. Alınan karar yoruma dayalı olup zorlama bir ön yargıyla alınmıştır. İlk başlangıcından bu yana 35 yıl ve Federasyon olarak da 33 yıllık bir emek ve kazanımın olduğu bir branş, ince detayları ve engelli sporcuların yaşamlarından neler kaybettireceği düşünülmeden ani alınan bir kararla yok edilemez.”

Sizler de kampanyaya destek olmak istiyorsanız bu link üzerinden imzacı olun

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Karşıyaka Belediyesi’nden kan bağışı kampanyası

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.