TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir? Alparslan Bayraktar nereli?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklama ve programlarla gündeme geliyor. Peki, Alparslan Bayraktar kimdir? Alparslan Bayraktar nereli?

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 14:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir? Alparslan Bayraktar nereli?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamalar ve program katılımları ile ara sıra gündeme gelmektedir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan Alparslan Bayraktar'ın kim olduğu merak ediliyor. Alparslan Bayraktar kimdir? Alparslan Bayraktar nereli?

ALPARSLAN BAYRAKTAR KİMDİR?

Alparslan Bayraktar, 1975 yılında Kırıkhan'da doğan Türk mühendis ve siyasetçidir. 4 Haziran 2023 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanmıştır. Kökeni Trabzon, Çaykara olan Bayraktar, evli ve iki çocuk babasıdır. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra, yüksek lisansını Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ekonomi hukuku alanında ve Fletcher School of Law and Diplomacy'de uluslararası ilişkiler alanında yapmıştır. Doktorasını ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri bölümünde enerji ekonomisi ve politikası alanında tamamlamıştır.

Bayraktar, hem yurt içinde hem de yurt dışında özel sektörde çalışmış, 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda kurul üyeliği görevini üstlenmiştir. 2016-2018 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda müsteşar yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevlerini üstlenmiştir. Temmuz 2018'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bakan yardımcısı olarak atanmış ve aynı zamanda Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığı'nı sürdürmektedir.

3 Haziran 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bakanlar kurulu listesinde enerji ve tabii kaynaklar bakanı olarak görev almıştır.

ALPARSLAN BAYRAKTAR SELÇUK BAYRAKTAR’IN NEYİ?   

Alparslan Bayraktar'ın soyadındaki benzerlik, Selçuk Bayraktar ile dikkat çekiyor ve ikisinin akraba olup olmadığı konusunda kamuoyunda bir merak oluşturuyor. Alparslan Bayraktar ile Selçuk Bayraktar'ın akrabalık ilişkileri hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır; ancak her iki isim de Trabzonlu kökenlidir.

ALPARSLAN BAYRAKTAR NERELİ?

Alpaslan Bayraktar, aslen Trabzon, Çaykaralı’dır. Bayraktar, 1975 yılında Hatay, Kırıkhan'da dünyaya geldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.