TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baykar Teknoloji'nin genel müdürü Haluk Bayraktar kimdir?

Haluk Bayraktar'ın hayatı ve mesleği ile ilgili bilgiler merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Haluk Bayraktar kimdir? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 10:38
Kaynak: HABER MERKEZİ
Baykar Teknoloji'nin genel müdürü Haluk Bayraktar kimdir?

Haluk Bayraktar'ın hayatı ve mesleği merak konusu oldu. Biz de sizin için Haluk Bayraktar hakkında detaylı araştırma yaptık. Peki Haluk Bayraktar kimdir ve Haluk Bayraktar eğitimini nerde tamamladı? İşte detaylar...

Haluk Bayraktar kimdir?

Lütfü Haluk Bayraktar, 1978 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına başladığı ODTÜ'de Endüstri Mühendisliği Lisans programını tamamladıktan sonra, 2002 yılında Columbia Üniversitesi'nde aynı alanda yüksek lisans derecesini aldı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönen Bayraktar, o dönemde otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren Baykar'da savunma sanayiinde milli ve özgün ilk İnsansız Hava Aracı Sistemleri Ar-Ge ve üretim faaliyetlerinde mühendislik yöneticisi olarak görev aldı. Bu süreçte, kavramsal tasarımdan prototip oluşturmaya, test aşamalarından üretime kadar ürün yaşam döngüsünün her aşamasında faaliyetler yürüttü. Ocak 2010'dan itibaren Baykar'ın Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Bayraktar, çalışma hayatının yanı sıra 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde başladığı doktora programına devam etmektedir. Kasım 2018'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atanmıştır.

Haluk Bayraktar, çeşitli kurumlarda farklı pozisyonlarda bulunarak Milli Teknoloji Hamlesi'nin yayılmasına katkı sağlamaktadır. Türkiye Teknoloji Takımı'nın yönetim kurulu başkanlığını üstlenirken aynı zamanda Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin tüm Türkiye genelinde kurulmasında etkin rol oynamıştır. Bilimin her kesime ulaşabilmesi için çalışmalar yürütmektedir. Katıldığı çeşitli sempozyumlar, paneller ve programlarda, yerli sanayileşmenin faydalarından bahsederek nitelikli iş gücüyle oluşturulacak bir iş ekosisteminin önemini vurgulamaktadır.

Aralık 2019'da başlayan COVID-19 salgınıyla mücadelede Türkiye'deki özel sektör, aktif bir rol üstlenmiştir. Bu çerçevede, SAHA İstanbul kümelenmesinin yönetim kurulu başkanı olan Haluk Bayraktar, salgınla mücadeleye katılım çağrısında bulunmuştur. Ayrıca, yerli solunum cihazı üretimine katkıda bulunmak amacıyla BAYKAR Savunma ve diğer yerli sanayi paydaşlarıyla iş birliği içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Yerli imkanlarla üretilen ve Mayıs ayı sonuna kadar 5000 adet teslim edilmesi planlanan solunum cihazlarından ilk 100 adeti, 20 Nisan 2020'de Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılışında Sağlık Bakanlığı'na teslim edilmiştir.

Haluk Bayraktar ne mezunu?

2000 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden lisans derecesini alan Lütfü Haluk Bayraktar, akademik kariyerine Columbia Üniversitesi'nde aynı alanda yüksek lisans eğitimi alarak devam etti ve 2002 yılında bu programı tamamladı. Daha sonra, 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde işletme alanında doktora çalışmalarına başladı.

Haluk Bayraktar evli mi?

Haluk Bayraktar Emine Bayraktar ile evlidir.

Haluk Bayraktar Selçuk Bayraktar'ın neyi oluyor?

Haluk Bayraktar Selçuk Bayraktar'ın ağabeyi oluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.