TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Egeli profesöre ‘50 bin TL’lik ameliyat teklifi’ soruşturması

Geçirdiği trafik kazasının ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan hastaya, özel kliniğinin kartını veren bir profesör, ameliyat için 50 bin TL ücret istedi. Profesör hakkında disiplin soruşturması başlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 03:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Egeli profesöre ‘50 bin TL’lik ameliyat teklifi’ soruşturması

ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Türkiye’de sağlık hizmetlerine ücretsiz erişim her geçen gün daha da zorlaşırken, bunun son örneği İzmir’de yaşandı. İddiaya göre, geçirdiği trafik kazasının ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Sedat Sayın isimli yurttaşın el bileğinde kırık olduğu söylendi. Hastanın durumunu inceleyen bir profesör, yakınlarını odasına çağırarak ameliyat olması gerektiğini belirtti ve özel kliniğinin kartını vererek 50 bin TL ücret istedi. Geçmiş yıllarda beline platin takılan Sayın, kaza esnasında bu platinlerinden birinin kırıldığını da 2 gün sonra öğrendi. Hasta yakınlarının şikayeti üzerine Sayın, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisine başladı. Profesör hakkında disiplin soruşturması başlatılırken, hasta yakınları ise tazminat davası açacaklarını dile getirdi.

KARTINI VERİP, 50 BİN TL İSTEDİ

Babasının 2 Nisan tarihinde geçirdiği trafik kazasının ardından ambulansa Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten Ezgi Sayın, “Elinde bir kırık olduğunu söylediler. Belinde de 28 tane platin olduğu için oraya da bakmalarını söyledik. Onlar belden önce elin çok kritik olduğunu ve ameliyat edilmesi gerektiğini söylediler. Biz de ‘Tamam’ dedik. Fakat ameliyat olacak hastanın neden Acil Servis’te bekletildiğini sorduğumuzda ‘Prosedür böyle’ dediler. İlk gün ortopedist babamın durumuna baktıktan sonra profesöre gösterdiler. Sonra profesör bizi odasına davet etti. ‘Elinde çok kötü bir kırık, ameliyat etsem dahi düzelmeyebilir. Kullanamayabilir elini. Siz sabaha kadar karar verin ve 50 bin TL istiyorum’ dedi. Bu süreçte babam Acil Servis’te tutulmaya devam edildi. Battaniyeyi bile evimizden götürdük. Bir battaniyeleri dahi yoktu hastaya verecek. İki gün boyunca çubuk kraker yedi, odaya alınmadığı için. Ambulans hastaneye getirilen hiçbir hastadan bu şekilde para talep edemezler. Araştırma hastanelerinde profesör yapacaksa ameliyatı edebilirler ama iki yol sunmaları lazım. Ya profesör yapsın ya da pratisyenler girsin ameliyata diye… Hangisini tercih ediyorsunuz diye sorarlar ve biz birini seçeriz. Fakat bize ya bu ameliyatın profesör tarafından yapılacağı ya da internetten sıra almamız söylendi. Üstelik babam eli ve beli kırık bir şekilde acilde beklerken” dedi.

TEPECİK’TE TEDAVİSİNE BAŞLANDI

Sosyal medyadan mağduriyetlerini anlatan bir tweet attıktan sonra Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından kendisiyle irtibata geçildiğini ve babasının başka bir hastanede tedavisinin başlatıldığını kaydeden Sayın, “Ardından babamın başka bir hastaneye sevkini istedik fakat vermediler. Babamın daha önce de beli kırıldığı için özel bir korsesi vardı. Evden onu alıp getirdik ve taktık. Riski göze alıp hastamızı o hastaneden çıkardık ve eve götürdük. Kolu alçıdaydı. Yaşadıklarımızı anlatan bir tweet attım ve Sağlık Bakanlığı’ndan bana ulaştılar. Hemen mağduriyeti gidermek istediklerini söyleyip evimize bir ambulans gönderdiler. Babamı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüler. Odaya çıkartılıp tedavisine başlandı. Yarın da ameliyat olacak. Üstelik profesör yapacak ve ücretsiz! Tepecik’te yaşadıklarımızı anlattığımızda güldüler, nasıl 50 bin lira isterler diye” ifadelerini kullandı.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ

Yaşanan mağduriyet nedeniyle babasının ameliyatının 3 gün geciktiğini dile getiren Sayın, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği ile görüştüğümde durumu anlattım, ‘Hasta ücreti alıyoruz bu yasal ama 50 bin TL gibi bir rakam yok’ denildi. Profesör hakkında disiplin soruşturması başlatacaklarını söylediler. Ardından Bakanlığı arayıp profesörden şikayetçi olduğumu söyledim. Çünkü bu doktor nitelikli dolandırıcı. Birçok hasta attığım tweetin altına, ‘Benden de para istedi’ şeklinde yorumlar yazdı. Bu durum babamın ameliyatını 3 gün geciktirdi. Günlerce dayanılmaz ağrılar çekti. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ağrı kesiciyi bile yalvararak yaptırdık. Sonuna kadar hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Profesöre tazminat davası da açacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.