TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedir? Sigarayı Bırakma Günü ne zaman?‬

Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği Dünya Sigarayı Bırakma Günü, sigara kullanımının bırakılması ve toplumları sigara konusunda bilinçlendirmek amacıyla kutlanan bir gündür. Peki, Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedir? Sigarayı Bırakma Günü ne zaman?

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 11:49
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedir? Sigarayı Bırakma Günü ne zaman?‬

Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen Dünya Sigarayı Bırakma Günü, sigara kullanımının bırakılması ve toplumları sigara konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan bir gündür. Peki, Dünya sigarayı bırakma günü nedir? Sigarayı bırakma günü ne zaman?

DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ NEDİR?

Tütün kullanımının küresel sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekmek amacıyla her yıl dünya genelinde 5.4 milyon kişinin yaşamını yitirdiği günümüzde, tütün kullanımının yaygınlığına ve sağlık üzerindeki etkilerine vurgu yapılır.

DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) üye devletlerince 1987 yılından bu yana tüm dünyada kutlanan Dünya Tütüne Hayır Günü (WNTD) veya Dünya Sigarasız Günü, her yıl 31 Mayıs tarihinde gerçekleşir. Bu özel gün, sigara kullanıcılarını 24 saat boyunca sigarayı bırakmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenir. Türkiye'de ise Dünya Sigarayı Bırakma Günü her yıl 9 Şubat'ta kutlanır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.