TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Destek kararının ardından Bezircilioğlu’ndan ilk yorum

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezirclioğlu, “ATA İttifakı yaklaşık yüzde 5,5 oy aldı. 2. turda bu oylar Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelecektir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 13:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Destek kararının ardından Bezircilioğlu’ndan ilk yorum

TENZİLE AŞÇI - ÖZEL HABER

Türkiye 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için gün sayarken 2. turda cumhurbaşkanlığı yarışında Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na art arda destek açıklamaları geliyor.

İlk turda ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı olan ve yüzde 5,17 oranında oy alan Sinan Oğan’ın kimi destekleyeceği merak konusu olurken ilk olarak ATA İttifakı'nın dağılması ardından da Oğan, Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamıştı.

Oğan’ın ardından gözler, ATA İttifakı’nın en büyük bileşenlerinden olan Zafer Partisi’nin kararına dönerken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün seçimlerde Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini duyurdu.

Özdağ’ın açıklamasını İLKSES’e değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Oğan’ın İzmir’deki oylarının tamamına talip olduklarını söyledi.

EĞER ERDOĞAN'IN POLİTİKALARINI TASVİP ETSELERDİ…

Zafer Partisi’nin destek kararıyla birlikte Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki oy potansiyelinin büyük ölçüde artacağı mesajını veren Bezircilioğlu, “Verilen kararı olumlu buluyoruz. Zafer Partisi’ne oy verenlerin de Sinan Oğan’a oy verenlerin de bu ülke için kaygıları aynı, ortak gelecek kaygımız var. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğiyle ilgili kaygılarımız bir arada. ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı yüzde 5,5 oy aldı. 2.turda bu oylar Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelecektir. Zaten Sinan Oğan’a oy verip de Recep Tayyip Erdoğan’ın politikasını tasvip eden biri olsaydı ilk turda Sinan Oğan’a değil Recep Tayyip Erdoğan’a oy verirdi. Demek ki onlar da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarından memnun değiller. Bu seçim artık bir referanduma dönmüştür. Bu seçimde kimi seçme değil kimi seçmeme üzerine durmak gerekiyor. Burada seçilmemesi gereken kişi de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. O yüzden Zafer Partisi’nin Ata ittifakı bileşenlerinin hatta Sinan Oğan’a oy veren bütün vatandaşlarımızın, 2.turda Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmemesi için Sayın kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğine eminiz” dedi.

ERDOĞAN ALABİLECEĞİ EN YÜKSEK OYU ALMIŞTIR

Oğan ilk turda İzmir’den 145 bin üzeri oy alırken bu oyların tamamına yakının Kılıçdaroğlu’na geleceğini ve Erdoğan’ın İzmir’den alabileceği en yüksek oyu ilk turda aldığının altını çizen Bezircilioğlu, “Bence tamamının gelmesi lazım. Dediğim gibi Recep Tayyip Erdoğan’a da oy verenler var ama ilk turda Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyenlerin 2.turda da vereceğini düşünmüyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seçimde alabileceği en yüksek oyu almıştır. Daha yükseğini alamaz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.