TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Depremzede konutları’ satış vitrininde

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim depreminin ardından depremzedelere tahsis ettiği Uzundere’deki 224 konutun 40 tanesi için satış kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 11:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Depremzede konutları’ satış vitrininde

TENZİLE AŞÇI

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları belediye mülkiyetinde bulunan Karabağlar Uzundere’deki konutlara yerleştirmişti.

Depremden 1 yıl sonra tahsis süresinin sona ermesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Sayıştay’da sorun çıkması’ depremzedelerin konutlardan çıkarılması gerektiğini belirtmiş ancak koşullar gereği depremzedelerin konutlardaki süresi iki kez daha uzatılmış ve son olarak 31 Aralık 2022’de konutların tahliye edilmesi kararı verilmişti.

Ancak depremzedelerin kira koşulları ve mevcut ekonomik kriz gerekçe göstererek Büyükşehir’den talep ettikleri ek süre olumlu sonuçlanmış ve depremzedelere konutların tahliyesi için 31 Mayıs 2023 tarihine kadar müsaade edilmişti.

SATIŞA ÇIKARILDILAR

Öte yandan; tahsis süresinin sona ermesine 27 gün kala Büyükşehir, daha önce de ‘satılacak’ söylemleriyle gündeme gelen ve AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin satılmasına karşı çıktığı Uzundere konutlarının ilk bölümü için satış kararı alındı.

Karar kapsamında 40 konut ihale vitrinine konuldu.

Taşınmazların muhammen bedelleri 1 milyon 675 bin lira ile 2 milyon 22 bin lira arasında değişirken satışların gerçekleşmesi durumunda Büyükşehir’in kasasına 75 milyon 984 bin lira girmesi bekleniyor.

Satış ihaleleri 18 Mayıs Perşembe günü Kültürpark 2 Nolu Hol’de gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.