TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzede konutları için 2. tur başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce depremzedelere tahsis edilen ve talihliye kararı verilen deprem konutlarının satışı için yeniden ihaleye çıkıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2023 12:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Depremzede konutları için 2. tur başladı

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere’de bulunan ve daha önce depremzedelere tahsis edilen deprem konutlarının satışı için yeniden ihale kararı aldı.

Büyükşehir, 30 Ekim depreminin ardından evleri yıkılan depremzedeleri, belediyenin mülkiyetinde bulunan Karabağlar Uzundere’deki 224 konuta yerleştirmişti. Art arda yapılan uzatmalarla yaklaşık 2,5 yıl konutlarda ikamet eden depremzedelere 31 Mayıs 2023 tarihine kadar müsaade edilmiş ve son gönderilen tebligatla çıkış işlemleri için 5 Temmuz'a kadar süre verilmişti.

Bugüne kadar 5 etap halinde 200 konutu satış vitrinine koyan Büyükşehir, Uzundere’deki 34 konut için yeniden satış ihalesine çıkma kararı aldı.

Aralarında boş ve dolu dairelerin bulunduğu toplamda 34 daireden oluşan satış listesindeki konutlar, 27 Temmuz Perşembe günü günü açık artırma usulüyle ihale edilecek. Taşınmazlar için belirlenen minimum satış bedeli 1 milyon 27 bin lira olurken 2 milyon 22 bin liraya kadar çıkıyor.

İhalede konutların tamamının satılması durumunda Büyükşehir’in kasasına 50 milyon 819 bin lira girmesi planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.