TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇMO emekçileri Genel Merkezde toplandı… “Öfke ve üzüntü içerisindeyiz”

TMMOB'a bağlı Çevre Mühendisleri Odası'nda çalışan emekçiler, ücretlerinde ve özlük haklarında iyileştirme yapılmasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 12:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ÇMO emekçileri Genel Merkezde toplandı… “Öfke ve üzüntü içerisindeyiz”

Tez-Koop-İş Sendikası'nda örgütlü Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) işçileri, ek zam talebiyle eylem yaptı. Ücretlerinin iyileştirmesi adına ek protokol imzalamak için ÇMO’yu masaya çağırdığını fakat dönüş sağlanmadığını aktaran emekçiler, Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkezi önünde bir araya geldi.

Çevre Mühendisleri Odası emekçileri adına basın açıklamasını okuyan İşyeri Temsilcisi Cem Yenilmez, “Çevre Mühendisleri Odası emekçileri geçinemiyor! Resmi enflasyon oranlarının katbekat üstüne çıkan gerçek enflasyon oranları ve alım gücündeki sert düşüşler karşısında geçinmek, barınmak, en temel ihtiyaçlarını karşılamak oda emekçileri için imkânsız hale geliyor” dedi.

ODA EMEKÇİLERİN TALEPLERİNİ DİNLEMİYOR

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer alıyor: “Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, yapılan personel toplantılarında emekçilerin taleplerini dinlemiyor; sendikamızın ek protokol çağrısını yanıtsız bırakıyor. Ücrete ilişkin talepler odanın mali durumu gerekçe gösterilerek geri çevriliyor. Oda Yönetim Kurulu, maaşların ödenebilmesinin tek yolunun odanın bütçesinin temelini oluşturan üye aidatlarının toplanması olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Emekçilerin, oda üyeleriyle aidatların ödenmesine ilişkin yapmak durumunda kaldığı görüşmeler yine emekçileri yıpratıyor. Bu yıpratıcı süreç sonunda, son dönemlerdeki en yüksek aidat gelirlerine ulaşılmış olsa da Oda Yönetim Kurulu tarafından ücrete ilişkin bir iyileştirme öngörülmüyor. Odanın örgütsel sorunları, sorunun taraflarıyla çözülmeye çalışılmıyor. Bunun yerine oda emekçileri, çalışan olarak bir parçası ve tarafı olmadıkları çatışmaların içine çekiliyor.”

HAKLARIMIZIN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ

“Bizler; meslek örgütü çalışanları olarak Odamızda yaşanan gerek ekonomik sorunların gerekse Oda örgütlülüğü ile ilgili sorunların tanığıyız” denilen açıklamada, “Bu zorlu süreci Oda örgütüne zarar vermeden aşmak konusunda hassasiyet ile hareket etmeye çalışırken; Oda Yönetim Kurulunun sorunları ve kaynağını yok sayan, hiçbir şekilde sorumluluk almayan bir üslupla paylaştığı açıklamadan dolayı öfke ve üzüntü içerisindeyiz! Bizler; meslek odalarının üyeleri ile birlikte çalışanlarının da hakkını savunması, her hangi bir işveren gibi değil TMMOB a bağlı bir meslek odası yönetimi gibi hareket etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz! Dayanışma çağrımızı en geniş kanallara yaymak için gereken güç, emekçiler olarak örgütlü gücümüzde mevcuttur! Haklı olduğumuzun söylemlerde onaylanmasını değil, haklarımızın verilmesini istiyoruz” bilgisi paylaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.