TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Bakan’dan Soylu hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı tarafından valilik ve TSK’ya bir yazı gönderildiğini, yazıda 14 Mayıs’ta askeri personelin ve zırhlı araçların hazır tutulması yönünde talimat verildiğini söyleyen CHP’li Bakan, “Buradan valilere sesleniyorum; suça ortak olmayın” çağrısını yaptı

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 10:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’li Bakan’dan Soylu hakkında suç duyurusu

ÇAĞLA GENİŞ

Yeni dönemde yeniden milletvekili adayı gösterilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Bakan, İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere ve TSK’ya gönderdiği yazıda, 14 Mayıs günü kolluk kuvvetlerine ait zırhlı ve hava araçlarının göreve hazır bulunması ve valiliğin gerek görmesi halinde TSK’ya ait personel, zırhlı araç ve hava ulaşım araçlarının hazır bulunmasını talimatı verildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 5 ayrı suç duyurusunda bulunduklarını belirten Bakan, valilere seslenerek şu çağrıyı yaptı: “Buradan valilere sesleniyorum; suça ortak olmayın. TSK’ye, şanlı şerefli ordumuza sesleniyorum; bu rutin bir seçimdir, herkes oyunu kullanacak. Genel Başkanımız 13. Cumhurbaşkanımız olacak inşallah. Halkımıza da sakin olunmasını, seçim kazanıldıktan sonra sokağa çıkılmamasını söyledi. Bu neyin hazırlığıdır?”

SOYLU’YU HEDEF ALDI

Bakan, “Suç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde jandarma genel komutanlığına yayınladığı, tüm jandarma personeli ile emri kamuoyunun gündemine getirdikten sonra benimle ilgili; emniyet içinde derin bir yapılanma ve emniyet için gerilla tipi yapılanmada bahsetti. Her zaman olduğu gibi sorulara cevap veremediği için yalan söyledi. Bizim emniyet ve jandarma teşkilatı ile ilişkimiz, o teşkilatın sorunları ile ilgili… Ve kanunlara riayet etmek isteyen personelin verdiği bilgilerdir. Bunun dışında bir şey yoktur. Ancak kendisi ile ilgili başından beri suç işleri bakanı diye söylüyoruz. Sadece suç işleri bakanı da değil İçişleri Bakanlığı’nı bir suç örgütü yönetir gibi İçişleri Bakanlığı içinde yapılanma oluşturmuştur. Dolayısıyla Süleyman Soylu Suç Örgütü’nü savcılığa şikayet ediyoruz. Benimle ilgili bugüne kadar en az 4 defa Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve Güvenlik Şube Daire Başkanlığı olmak üzere savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söylediler ve hiç bulunmadılar. Ama biz kendisi ile ilgili savcılığa 5 ayrı suç duyurusunda bulunduk, geride 105 tane daha var. O kadar çok suç işledi ki. Bunlardan biri uyuşturucu operasyonunu bir canlı yayın programında ifşa etmek… Uyuşturucu tüccarlarına polisin yapacağı operasyonu, Ali Şan’ın çıktığı magazin programında önceden haber verdi. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk; gizliliğin ihlali, görevi kötüye kullanma ve soruşturma sürecinde tespit edilecek suçlarla ilgili. Bir başka konu; Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı’nın twitter hesabının bir trol tarafından kullanıldığını söylemişti, bu trollerle ilgili çok sayıda konu gündeme geldi. Ben de bunu meclis gündemine taşıyan ilk vekilim. Bu da Süleyman Soylu’nun ilgili istihbarat birimleriyle ilgili yaptığı ifşalar. ‘Gafil muhbir’ olarak isimlendirilir bu tip insanlar.  Bu şu demek; bu insanlar bir şeyi öğrenir öğrenmez etrafıyla paylaşmak ister. Bu, İçişleri Bakanı’nın yapmaması gereken bir şey” dedi.

BU SUÇTAN YARGILANACAK

Bakan Soylu’nun teknoloji blogu Shiftdelete.net’in YouTube kanalında pazar günü yayımlanan bir videosunda akıllı telefonunda yüklü bir uygulamayı tanıttığını hatırlatan Bakan, “Bir diğer konu KİM programı… Geçenlerde TOGG araç sürüşü içinde ‘KİM’ programı, devletin gizli, istihbaratın kullanması gereken bu gizli programı ifşa etti. Yabancı istihbarat örgütlerine Türk Emniyeti’nin teknik yeterliliklerini terör örgütlerine ifşa eden bir açıklama yaptı. Bununla ilgili devlet sırrından yararlanma, devlet hizmetlerinde sadakatsizlik suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası var. Kendisi sigortacı, sigortacılar başımızın tacı ama hukuk bilmiyor, tanımıyor. Ama İçişleri Bakanı olarak kanunu bilmemek mazeret sayılmaz. Bu suçtan dolayı yargılanacaktır” ifadelerini kullandı.

YASA DIŞI TROL ORDUSU

“Bir suç duyurusu daha emniyet teşkilatına, siber suçlarla mücadele birimine alınan troller ile ilgili” diyen Bakan, “Kendisi 2016 yılından sonra 500 tane, sonrasında da daha fazla insanı taşerondan kadroya alınırken alınması gereken insanlar yerine kendi belirlediği insanları alarak emniyetin içinde yasa dışı bir trol ordusu oluşturdu. Bu trol ordusu Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her şahsın, hepimizin kişisel verilerimize ulaşabilmektedir. Vergi, sağlık, HTS kayıtları, konum bilgilerimize ulaşabilmektedir. Bu da görevi kötüye kullanma suçu, devlet sırrından yararlanma ve devlet hizmetinde sadakatsizlik suçunu oluşturmaktadır. Bu trol ordusu ile ilgili kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Benim denetim ve yasama görevi yapmamdan kaynaklı şahsım ile ilgili attığı iftiralar ve söylediği yalanlardan dolayı; kamu görevlisine alenen hakaret, iftira, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve görevi kötüye kullanma suçlarından hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bunlar daha başlangıç, daha işlediği yüzlerce suç var” açıklamasını yaptı.

TSK’DEN NE İSTİYOR?

Asıl önemli konunun Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) üzerinden yapılan yeni bir operasyon olduğuna dikkat çeken Bakan, “İzmir Valiliği İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi, yani ildeki GAMER… İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yazısını il valilikleri, ordu komutanlıklarına gönderiyor, TSK’ya gönderiyor. GAMER, TSK’den ne istiyor? Söyleyeyim; ‘Oy verme günü öncesinde alınacak tedbirler kapsamında kolluk birimlerimize ait zırhlı ve hava araçlarının göreve hazır vaziyette bulundurulması ile seçimin güvenli şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla valilerimizce gerek görülmesi halinde TSK’ye ait personel, zırhlı araç ve diğer araçlardan istifade edilebileceği bildirilmiş olup kolluk birimlerine ve TSK’ye ait personel, zırhlı araç ve diğer araçların göreve hazır bulunması hususunda gereğini arz ve rica ederim. Savaşa mı gidiyoruz, seçime mi gidiyoruz? TSK’nın zırhlı araçlarına, personeline bir seçim sathı mahallinde GAMER, İçişleri Bakanlığı niye ihtiyaç duyar? Devletin polisi yok mu? Sandık için görevlendirilmiş polislerimiz var. TSK’ye niye ihtiyaç duyuyorsunuz?  Bu bir seçim… Hangi seçimde TSK zırhlı araçlarıyla hazır bekletildi?” diye sordu.

BU YAZIYI NİYE YAZDINIZ?

Bakan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ben buradan milletvekili olarak soruyorum, İçişleri Bakanı yanıt versin; TSK’ye ait personel ve zırhlı araçların hazır bulundurulmasına ilişkin İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yazısının gerekçesi nedir? Bu yazıyı niye yazdınız? Buradan valilere sesleniyorum; suça ortak olmayın. TSK’ye, şanlı şerefli ordumuza sesleniyorum; bu rutin bir seçimdir, herkes oyunu kullanacak. Genel Başkanımız 13. Cumhurbaşkanımız olacak inşallah. Halkımıza da sakin olunmasını, seçim kazanıldıktan sonra sokağa çıkılmamasını söyledi. Bu neyin hazırlığıdır? Valilerin, emniyet müdürlülerine, jandarmaya, TSK personeline, kahraman ordumuza kanun dışı emirlere riayet etmemelerini, onların İçişleri Bakanı ta da herhangi birisine bağlılıklarının olmadığını, asıl bağlılıklarını Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve milletlerin bağlı olduklarını hatırlatmak istiyorum. Buna uygun davranmak gerekir. Bundan da hiçbir şüphemiz yok. Böyle bir tedbire ihtiyaç yok. Pazar günü itibarıyla Türkiye’de yönetim değişecek.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.