TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İstanbul Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu kimdir?

Türkiye yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye adayı Aykut Erdoğdu oldu. Aykut Erdoğdu kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 09:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP İstanbul Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu kimdir?

Türkiye yerel seçimleri için diğer siyasi partilerin olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Aday isimlerinin açıklandığı bu günlerde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İstanbul Ümraniye Belediye Başkan adayı ismi de kamuoyuna duyuruldu. Bu kapsamda aday gösterilen isim Aykut Erdoğdu oldu. Aykut Erdoğdu kimdir? Birlikte inceleyelim.

Aykut Erdoğdu kimdir?

Aykut Erdoğdu, 28 Ağustos 1972 tarihinde Kars'ın Sarıkamış isimli ilçesinde dünyaya geldi. Asım ve Seher çiftinin dört çocuğundan en küçüğü olarak hayata gözlerini açtı. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1993 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Aykut Erdoğdu yüksek lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi'nde "Kamu Politikaları ve Yönetimi" alanında tamamladı.

Aykut Erdoğdu çalışma hayatına ne zaman başladı?

Aykut Erdoğdu kariyerine 1995 yılında Hazine Müsteşarlığı'nda stajyer hazine kontrolörlüğü yaparak başladı. Daha sonra hazine başkontrolörlüğü görevine getirildi ve 2004 yılında ABD'de çalışmalar yaptı. 2005 yılında ABD İç Denetçiler Enstitüsü’nden uluslararası geçerliliği olan Sertifikalı İç Denetçi ("Certified Internal Auditor") unvanını aldı. Hazine Müsteşarlığı'ndaki görevi sırasında Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonlarıyla finanse edilen çeşitli projelerde başdenetçi olarak görev aldı.

Aykut Erdoğdu hangi partiyle siyasete başladı?

Siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılarak başlayan Aykut Erdoğdu, ilk kez 2011 genel seçimlerinde CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak parlamentoya girdi. Milletvekilliği döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliği ve komisyonda partisinin grup sözcülüğü görevlerini üstlendi. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında oluşturulan CHP Kriz Masası’nın Başkanlığı’na getirilen Erdoğdu, 6 Eylül 2014 tarihinde CHP Parti Meclisi üyesi seçildi, ancak 23 Ekim 2014 tarihinde Parti Meclisi üyeliğinden istifa etti. Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2018 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

Aykut Erdoğdu evli mi?

Aykut Erdoğdu, 2022 yılında Özge Pömen ile bir evlilik yaptı ve aynı yıl boşandı. Aynı yıl Tuba Torun ile hayatını birleştirdi. Aykut Erdoğdu, eski eşi tarafından 25 Haziran 2022 tarihinde sosyal medyada paylaşılan bir videoda, yeni eşi Tuba Torun'un CHP Parti Meclisi'ne girmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüştüğünün iddia edildiği ifadelerle gündeme geldi. Bu olayın ardından özür dileyen Erdoğdu ve eşi Tuba Torun, 29 Haziran 2022'de CHP'den istifa etti. Ancak, Erdoğdu, 1 Şubat 2023 tarihinde CHP'ye yeniden üye oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.