TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İstanbul Beykoz Belediye Başkan adayı Alaattin Köseler kimdir?

Türkiye yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Belediye Başkan adayını Alaattin Köseler olarak belirledi. Alaattin Köseler kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 11:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP İstanbul Beykoz Belediye Başkan adayı Alaattin Köseler kimdir?

Türkiye yerel seçimlerine 2 aydan az bir süre kaldı. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler için diğer siyasi partilerin olduğu gibi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Aday isimlerinin kamuoyu ile paylaşıldığı bugünlerde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Beykoz Belediye Başkan adayını belirledi. Bu kapsamda vatandaşlara duyurulan isim Alaattin Köseler oldu. Alaattin Köseler kimdir? Alaattin Köseler hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Alaattin Köseler kimdir?

Alaattin Köseler, 1960 yılında Beykoz Paşabahçe'de dünyaya geldi. İlköğrenimini 1972'de Paşabahçe İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1975 yılında Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu'ndan mezun oldu. Ardından 1978'de Paşabahçe Ferit İnal Lisesi'ni başarıyla bitirerek, 1983'te Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni tamamladı. Spora olan ilgisi hayatı boyunca devam etti ve Beykoz Spor Kulübü'nün Basketbol şubesinde on iki sene boyunca Yıldız, Genç ve A Takım'da basketbol oynadı. Mimar olarak çeşitli inşaat firmalarında proje müdürlüğü ve şantiye şefliği görevlerinde bulunan Alaattin Köseler, daha sonra kendi ofisini kurdu. Bahçeşehir Ticaret Merkezi gibi pek çok büyük projede yer aldı. Alaattin Köseler, TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) üyesidir.

Alaattin Köseler siyasi hayatına ne zaman başladı?

Alaattin Köseler, 1999 yerel seçimlerinde halkın desteğiyle Beykoz Belediye Başkanı seçildi. Başkanlık döneminde Beykoz'un sembolü haline gelen Bayrak Anıtı'nı ve Rüzgarlıbahçe'deki Hizmet Binası'nı Beykoz halkının beğenisine sundu. İmar sorunları gibi ilçenin köklü meseleleriyle ilgili çeşitli projeler hayata geçiren Köseler, Beykoz'un planlı gelişimi için ilçenin tüm paftalarını bilgisayar ortamına aktararak sayısallaştırılmasını sağladı. İşsizlik sorununu çözmek için İTKİP ile ortak projeler geliştirerek bin 500 kişiye iş imkanı sağladı. 2004 yılında başlattığı depremle ilgili çalışmaları, Bakırköy Belediyesi tarafından kullanılarak Afet Karar Destek Modelleri oluşturulmasına öncülük etti ve bu projeler birçok ödül kazandı.

Alaattin Köseler evli mi?

Alaattin Köseler, evli ve bir çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.