TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’deki sağlık emekçilerinden barınma sorununa tepki

SES İzmir Şubesi, Sağlık emekçilerinin yaşadığı barınma sorununa dikkat çekti. Sosyal konut projelerine, lojman yapımlarına hız verilmesi gerektiğini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 12:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çeşme’deki sağlık emekçilerinden barınma sorununa tepki

GURBET YAVUKLU

SES İzmir Şubesi, Çeşme ilçesinde çalışan sağlık emekçilerinin yaşadığı barınma sorununa dair Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Barınma sorununa çözüm lojmandır” pankartı açılan açıklamada basın metnini Çeşme Temsilcisi Durgut okudu. Sağlıklı bir toplum için temel parametreleri arasında beslenme, barınma, su ve temiz çevrenin yer aldığını dile getiren Durgut, kamu emekçilerinin ücretlerinin yetersizliğine değindi. En düşük kiranın 10 bin lira civarında olduğunu belirten Mazlum Durgut, “Özellikle sahil bölgelerinde, turistik bölgelerde çalışan emekçileri bırakın kuru ekmek ile karın doyurmayı aldıkları tüm ücretler kiraya gitmektedir. Bu nedenle de başka yerlere tayin çıkarmak için kapı kapı torpil arayışına girmektedirler. İşte tamda bugün burada toplanmamızın sebebi başta sağlık emekçileri olmak üzere tüm kamu çalışanlarının en büyük problemi olan barınma sıkıntısının çok derin bir şekilde bizi etkilemiş ve çalışamaz hale getirmiştir” şeklinde konuştu.

ÇEŞME DEVLET HASTANESİ

"Kira yardımı güncel fiyatlar oranında verilmeli"

Barınma sorununun çözümü için sosyal konut projelerine ve lojman yapımlarına hız verilmesi gerektiğini belirten Mazlum Durgut, “Yeterli konut ve lojman yapılıncaya kadar barınma sorununu çözmek için kira yardımı güncel fiyatlar oranında verilmelidir. Elbette bunlarda kalıcı çözüm değildir. Nihai çözüm olarak; temel ücretlerimizin yoksulluk sınırı üzerine çıkarılması gerekmektedir. Yoksulluk sınırı üzerine yapılan işin niteliği ve riski, eğitim durumu, hizmet yılı gibi kriterler ile temel ücret belirlenmelidir. Bunu elde edinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇEŞME DEVLET HASTANESİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.