TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sağlık emekçileri

Sağlık emekçileri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sağlık emekçileri haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Çeşme’deki sağlık emekçilerinden barınma sorununa tepki Haber

Çeşme’deki sağlık emekçilerinden barınma sorununa tepki

GURBET YAVUKLU SES İzmir Şubesi, Çeşme ilçesinde çalışan sağlık emekçilerinin yaşadığı barınma sorununa dair Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Barınma sorununa çözüm lojmandır” pankartı açılan açıklamada basın metnini Çeşme Temsilcisi Durgut okudu. Sağlıklı bir toplum için temel parametreleri arasında beslenme, barınma, su ve temiz çevrenin yer aldığını dile getiren Durgut, kamu emekçilerinin ücretlerinin yetersizliğine değindi. En düşük kiranın 10 bin lira civarında olduğunu belirten Mazlum Durgut, “Özellikle sahil bölgelerinde, turistik bölgelerde çalışan emekçileri bırakın kuru ekmek ile karın doyurmayı aldıkları tüm ücretler kiraya gitmektedir. Bu nedenle de başka yerlere tayin çıkarmak için kapı kapı torpil arayışına girmektedirler. İşte tamda bugün burada toplanmamızın sebebi başta sağlık emekçileri olmak üzere tüm kamu çalışanlarının en büyük problemi olan barınma sıkıntısının çok derin bir şekilde bizi etkilemiş ve çalışamaz hale getirmiştir” şeklinde konuştu. "Kira yardımı güncel fiyatlar oranında verilmeli" Barınma sorununun çözümü için sosyal konut projelerine ve lojman yapımlarına hız verilmesi gerektiğini belirten Mazlum Durgut, “Yeterli konut ve lojman yapılıncaya kadar barınma sorununu çözmek için kira yardımı güncel fiyatlar oranında verilmelidir. Elbette bunlarda kalıcı çözüm değildir. Nihai çözüm olarak; temel ücretlerimizin yoksulluk sınırı üzerine çıkarılması gerekmektedir. Yoksulluk sınırı üzerine yapılan işin niteliği ve riski, eğitim durumu, hizmet yılı gibi kriterler ile temel ücret belirlenmelidir. Bunu elde edinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sağlık emekçileri promosyonların yenilenmesini talep etti Haber

Sağlık emekçileri promosyonların yenilenmesini talep etti

VEDAT ARAZ Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi SES İşyeri Temsilciliği banka promosyonlarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. AMATEM önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, “Promosyon bahane sömürü şahane”, “Emekçiyiz haklıyız, hakkımızı alırız”, “Sermayeye değil emekçiye bütçe” sloganları attı. Basın açıklaması SES İşyeri Temsilcisi Ayşe Tabakoğlu okudu. İzmir’de İl Sağlık Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası arasında 2020 yılı ocak ayında beş yıllığına kişi başına 6 bin 850 TL üzerinden anlaşma yapıldığını hatırlatan Tabakoğlu, artan enflasyonla birlikte 5 yıllık anlaşmanın sağlık emekçileri mutlu etmediğini söyledi. Altı ay önce promosyon anlaşmasının yenilenmesi için başvuru yaptıklarını ifade eden Tabakoğlu, “Birçok ilde promosyon anlaşmalarının yenilendiğini biliyoruz. Hatta ilimizde üniversiteler sözleşmelerini yeniledi. Promosyonunu yenileyen kurumlar ve iller arasında en çok personeli olan İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı emekçiler mağdur edilmiştir. Büyük bir kentte, sayıca çok fazla emekçinin çalıştığı bir kurumda, sadece maaşımız üzerinden değil, nöbet ücreti, teşvikler, icap ücreti gibi ek ödemelerde promosyona eklenerek 2 iki yıl üzerinden 40 bin TL’nin altına düşmeyecek bir ücret hakkımızdır. Emekliliğe yansımayan nöbet ücreti, icap ücretleri ve teşvikler üzerinden, bankalar tarafından bir kere daha mağdur edilmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık emekçileri şehir hastanelerini konuştu Haber

Sağlık emekçileri şehir hastanelerini konuştu

İzmir'de İzmir Tabip Odası ve İzmir Şehir Hastanesi Platformu "İzmir Şehir Hastanesi Çalıştayı" düzenlendi. İki gün süren çalıştaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Devrim Demirel, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Semih Bilgin ile sağlıkçılar ve ilçe kent konseylerinin temsilcileri katıldı. Çalıştayda şehir hastanelerinin sağlık hizmeti, hayata etkileri, ulaşımla ilgili sıkıntıları dile getirildi. Sorunlara dikkat çekildi Çalıştayda konuşan Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Devrim Demirel, şehir hastanelerinin büyüklüğünden dolayı işletme zorluklarının yaşandığına değinirken, bu hastanelerin yerleşim yerlerine uzaklığına da dikkat çekti. İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç da İzmir Bayraklı Şehir Hastanesine ulaşım konusunda sorunların yaşandığına dikkat çekti. Şehir hastaneleri nedeniyle mevcut hastanelerin kapatılmaması gerektiğini vurgulayan Kökkılınç, bu hastanelerin aynı zamanda kentin belleği olduğunu belirtti. Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Semih Bilgin de 180 bin hekimin performans sistemi ile çalıştığını ifade ederek, kısa muayene süreleri ile hekimlerin mesai dışı çalışmalarının arttığını ifade etti. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak da “Şehir hastanesinde çalışacak olan sağlık emekçileri şimdiden tükenmişlik sendromu yaşayacak. Bu sendrom duygusal tükenme, duyarsızlaşma olarak görülecek” dedi. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.