TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca ‘çiftçilik’ için büyük tahsise hazırlanıyor

Buca Belediyesi, çiftçiliğin özendirilmesi, tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi için büyük bir tahsis yapmaya hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 09:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Buca ‘çiftçilik’ için büyük tahsise hazırlanıyor

TENZİLE AŞÇI
 

Son yıllarda üretim ve sürdürülebilirliğe ilişkin çalışmalar artarken belediyeler de sürdürülebilirlik ve üretim çalışmaları için kolları sıvamıştı.

Birçok belediye, üretim faaliyetlerini desteklemek için yetki alanındaki üreticilere nakdi, tohum ve fidan gibi destekler verirken bazı belediyeler de kendi bünyelerinde üretim çalışmaları için harekete geçti.

Buca Belediyesi'nin tarıma tahsis ettiği alan

Son olarak, geçtiğimiz yıllarda çiftçilik faaliyetlerinde atılım yapan Buca Belediyesi, çiftçiliğin özendirilmesi, tarımsal ve hayvancılık faaliyetleri için büyük bir adım atmaya hazırlanıyor.

Belediye, çiftçilik faaliyetlerinin özendirilmesi ve belediye bünyesinde yapılan faaliyetlerin geliştirilmesi için, yüzde 100 hissesi belediyeye ait olan Üzüm Kent İmar İnş. San. ve Tek. Hizmetler A.Ş.’ye 9 bin 37 metrekarelik alanı tahsis etmeye hazırlanıyor.

Ayni sermaye olarak tahsis edilecek alanda kompos tesislerin kurulması, seracılık, yumurta tavukçuluğu ve diğer çiftçilik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Tahsis önergesi, 5 Temmuz’da gerçekleştirilecek meclis toplantısında gündeme getirilerek meclis üyelerine sunulacak.

İlgili önergede şu ifadelere yer verildi;

“Üzüm Kent İmar İnş. San. ve Tek. Hizmetler A.Ş.’nin dilekçesi ve ekinde sunulan yönetim kurulu kararı ile, “Mülkiyeti Belediyemize ait bulunan Kaynaklar 29 Ekim Mahallesi eski 1527 parsel yeni 52105 ada 65 parsel nolu 9.037,82 m2 yüzölçümlü taşınmaz, Ticaret Mahkemesinin belirleyeceği bedel üzerinden sermayesinin %100’ü Belediyemize ait olan Üzüm Kent İmar İnş. San. Tek. Hizm. A.Ş’ye “İlçemizdeki çiftçiliğin özendirilmesi ve gelişmesi amacıyla kompos tesislerin kurulması, seracılık, yumurta tavukçuluğu ve diğer çiftçilik faaliyetlerinde kullanılmak üzere Ayni Sermaye olarak tahsisi konusundaki talepleri üzerine 05.04.2023 tarih ve 2023/39 sayılı Meclis Kararı ile 52105 ada 65 parsel nolu taşınmazın söz konusu şirkete ayni sermaye olarak verilmesinin “Kabulüne” karar verilmiştir. Üzüm Kent İmar İnş. San. ve Tek. Hizmetler A.Ş.’nin dilekçe ile yukarıda ada, parsel ve yüzölçümü bilgileri verilen Belediyemiz taşınmazının, mülkiyetinin Üzüm Kent İmar ve İnş. San. Teknik Hizmetler A.Ş.’ye devir edilmek suretiyle Ayni Sermaye olarak konulması talep edildiğinden; 05.04.2023 tarih ve 2023/39 sayılı Meclis Kararının, Belediyemize ait 52105 ada 65 parsel nolu 9.037,82 m2’lik taşınmazın “intifa hakkı” suretiyle ayni sermayeye konu edilecek ise süresinin belirlenmek suretiyle, “TASHİH” edilmesini, Mülkiyetinin devri şeklinde ayni sermaye artışına konu edilecek ise anılan Meclis kararının bu yönde TASHİH edilmesi istemine dair önerge”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.