TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu yıl bayramın 'tadı' yok

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayram şekerleri tezgahta görücüye çıktı. Geçen yıla oranla bir hayli zamlanan bayram şekeri vatandaşın ağzının tadını kaçırdı

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 13:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu yıl bayramın 'tadı' yok

KEMAL ÖZKURT  - ÖZEL HABER
Ramazan Bayramı yaklaşırken bayram şekerleri, çikolatalar ve lokumlar tezgahtaki yerini aldı. Bayram telaşının başlamasıyla tezgahtaki yerini alan bayram şekerinin fiyatları ise vatandaşı düşündürüyor. İzmir Kemeraltı Çarşısında uzun yıllar şekerleme dükkanı işleten Kemal Kutucu, bu yıl bayram şekerine taleplerin oldukça düşük olduğunu bunu da yaşanan dengesiz fiyat politikasından kaynaklandığını söyledi. 

"BAYRAM ÖNCESİ YAŞANAN COŞKU ARTIK YOK"
Büyük marketlerle rekabet edemediklerini dile getiren Kutucu, "Büyük marketler bizden çok daha ucuza şeker ve çikolata satıyor. Bu yılda fiyatlar geçen yıllara göre yüzde 80 zamlandı. Çikolata fiyatlarıda keza en çok zamlanan ürünler arasında. Çünkü ham maddesi dövize bağlı ve kuruyemiş fiyatları da her gün zamlanıyor. Bazı ürünlerde zamlar yüzde yüzü geçmiş durumda. Bu yüzden de talepler çok düştü. Şeker veya çikolata almaya gelen vatandaşlar kilo ile almak yerine 150 - 200 gram civarında alabilyor. Bayram öncesi yaşanan coşkuyu artık yaşayamıyoruz" diye belirtti. 

EN DÜŞÜK BAYRAM ŞEKERİ 120 LİRA
Bu yıl şeker almak isteyen vatandaşların çok zorluk çektiğine değinen Kutucu, "Geliri düşük bir ailenin alabileceği en düşük bayram şekerinin kilosu 120 lira . Tabi seyyarların sokaklarda sattığı daha düşük ücretli şekerler de var var ama güvenilir ya da sağlıklı diyemem. Biz kalitesiz şeker alarak fiyat kırmaya çalışmıyoruz. Çünkü müşteri memnuniyetini önemsiyoruz ve kaybetmek istemiyoruz" dedi. 

TATLI BİR REKABET YOK
Serbest piyasa ekonomisinin esnafa ciddi zarar vediğini belirten Kutucu, "Biz birşey söylediğimiz zaman serbset piyasa ekonomisi diyorlar, bir yaptırım uygulamıyorlar. Bu yüzden de istedikleri fiyatı verebiliyorlar. Öncelerde yine biraz olsun rekabete ayak uydurabiliyorduk ama şu anda marketlerle aramızda ciddi fiyat farkı var. Piyasadaki belirsizlik bizi bu rekabetin dışına itiyor.  Bayrama yakın yine bir zam yapılacağı konuşuluyor. Böyle olunca da bizde kendimizi korumak zorundayız, o bakımdan artık tatlı bir ticaret yok" diye konuştu. 

"GAYEMİZ O TATLI BAYRAM GÜNLERİNİ YAŞAYABİLMEK"
Vatandaşlarında bu duruma tepki gösterdiğini ve herkesin haklı sebeplerinin olduğunu söyleyen Kutucu, "Alışverişe gelen tüm vatandaşlarımızı anlamaya çalışıyoruz. Bazı vatandaşlar her şeye zam geldi şekere de gelmesi normal derken, bazıları ise bunun bizden kaynaklı olduğunu söylüyor. Bu durum bizden kaynaklanmıyor, fabrikalara tabiyiz biz. Onlar ne fiyattan satarsa bize şekeri bizde üstüne kar eklemek zorundayız. Fahiş elektrik faturaları, personel gideri gibi giderlerimiz var çünkü. Gayemiz sırf para kazanmak değil, o tatlı bayram günlerini tekrardan yaşayabilmek.  O yüzden benim temennim herşeyin en kısa sürede eskiye dönmesi" diye ifade etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.