TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barbun’un Çiftliği gözünü İzmir’e çevirdi

Ayvalık’ın tanınmış çiftliği Barbun’un Çiftliği gözünü İzmir Karşıyaka’ya çevirdi. Çiftliğin sahibi Hasan Baysal, “Yatırımımız zeytin ve zeytinyağı ile et restorandı alanında olacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2021 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Barbun’un Çiftliği gözünü İzmir’e çevirdi

NURETTİN BAKİ-ÖZEL HABER

Ayvalık Barbun’un Çiftliği’nin sahibi ve Ayvalık Gömeç Ziraat Odası Başkanı Hasan Baysal, gazetemize yaptığı kısa açıklamasında yakın bir zamanda İzmir Karşıyaka’ya ciddi bir yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi. Barbun’un Çiftliği ile ilgili de bilgiler veren Baysal, çiftlikte bin baş büyük, 3 bin küçükbaş hayvanın olduğunun da altını çizdi.

ÇİFTLİKTE BİRÇOK ÜRÜN ÜRETİYORUZ

Büyük ve küçükbaş olmak üzere toplamda 4 bin hayvanın çiftlikte beslediklerini belirten Baysal, “Barbun’un Çiftliği bir besi çiftliği. Burada beslediğimiz hayvanları kendi kesimhanemizde kesip, kendi satış yerlerimizde satıyoruz. Yani çiftliğimizde zeytin ve zeytinyağı satışlarının yanı sıra sebze, salça, sabun, et, sucuk ve pastırma gibi ürünlerin üretimini de gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık bin baş büyük baş hayvanımız var. Ayrıca 3 bine yakın küçükbaş hayvanımız, 150 baş sağma hayvanımız da var. Tüm buürünlerimizi Barbun’un çiftliği markasıyla tüketicilere sunuyoruz” dedi.

RUSYA’YA İHRACATIMIZ OLACAK

İlk ihracatlarını Rusya’ya gerçekleştireceklerini söyleyen Baysal, “Esas işimiz tarım, zeytincilik. Bu bölgede kendi zeytinimizi, zeytin yağımızı işletip paketleyebiliyoruz. Bin dönümün üzerinde tarım yapıyoruz. Bu sebze ekimi dahil zeytin ağırlıklı… Çiftliğimizde çalışan personel sayısı 70. Önümüzdeki süreçte Rusya’ya ilk ihracatımızı da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

GİRDİ MALİYETLERİ ÇOK YÜKSEK

Taklit ve tağşiş sorununun ülkenin her bölgesinde yaşandığına dikkat çeken Baysal, zeytinyağı fiyatlarının girdi maliyetleri karşısında düşük kaldığını belirtti. Baysal, şunları söyledi: “Taklit ve tağşişi küçük çiftçilerimiz ve butik işletmelerimiz yapamaz. Yapan firmalar var mı her yerde olduğu gibi bölgemizde de var. Bunların daha çok denetlenerek önüne geçileceğine inanıyorum. Zeytinyağı fiyatı yükselirse bu kez tüketim azalır. Şu anda toptan fiyatı 35 TL. Bu fiyat iyi değil çünkü çiftçinin girdi maliyetleri çok yüksek. Gübre ve mazot bu girdilerin en yüksek kalemlerini oluşturuyor. Girdi maliyetleri düşse fiyatlar üretici için iyi.”

İZMİR’E YATIRIM YAPABİLİRİZ!

İzmir’e yakın zamanda yatırım yapmayı düşündüklerini de sözlerine ekleyen Baysal, “Yeni yatırımlarımız olacak. İzmir Karşıyaka Bölgesi’ne de yatırım yapmayı düşünüyoruz. Şu an net bir şey yok ancak olabilir. Dediğim gibi zeytin-zeytinyağı ve et restoran gibi bir yatırımımız olacak ya Ayvalık’ta olacak ya da İzmir’de” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.