TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balık ekmekçi kadınlardan Bir Kira Bir Yuva’ya destek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kolları sıvayan İnciraltı Balık Ekmek İşletme Kooperatifi’nin kadın üyeleri, balık ekmek satışından elde edecekleri 1 günlük geliri Büyükşehir’in ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına bağışlama kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Balık ekmekçi kadınlardan Bir Kira Bir Yuva’ya destek

ÇAĞLA GENİŞ

Türkiye, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ilde yarattığı yıkımlarla mücadelesini sürdürüyor. Deprem dolayısıyla evsiz kalan binlerce depremzedeye kira desteği vermek ya da boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen yurttaşları buluşturmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası tarafından başlatılan ‘Bir Kira Bir Yuva’ adlı dayanışma kampanyasına toplumun pek çok kesiminden destek gelmeye devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kolları sıvayan İnciraltı Balık Ekmek İşletme Kooperatifi’nin kadın üyeleri de, İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’nin desteğiyle kampanyaya anlamlı bir katkı koydu. İnciraltı Sahili’ndeki teknelerinde balık ekmek satışı yapan kadın esnaflar, 1 günlük kazançlarını ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına bağışlama kararı aldı. 

UMARIZ İZMİR HALKI DA DESTEKLER

Dayanışmayı örgütleyen balık ekmekçi kadınlar adına konuşan Kıymet Kondu, “Ülkemiz çok kötü bir deprem yaşadı. Biz de kadınlar olarak burada çalıyoruz. Deprem bölgesinde de çok sayıda kadın ve çocuk var. Onlara bir desteğimiz olsun istedik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla böyle bir adım atmak istedik aramızda. İnciraltı Balık Ekmek Kooperatifi olarak bu etkinliğe imza attık. Sağ olsun arkadaşlarımız da kırmadılar, Evren Laçin ve Engin Kundu başkanlarımız önderliğinde böyle bir çalışma yaptık. Umarız İzmir halkı da destekler ve yardımlar yerine varır. Güzel başladı güzel bitsin inşallah” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.