TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa dönüşü Soyer’den önemli açıklama: Artık sadece İzmir’i temsil etmiyorum

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Konseyi bünyesindeki Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanı seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fransa dönüşü önemli açıklamalar yaptı. Soyer, “Bu, Türkiye’nin AB nezdindeki en büyük koltuğu. Ben sadece İzmir’i temsil etmiyorum artık” dedi

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 16:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Avrupa dönüşü Soyer’den önemli açıklama: Artık sadece İzmir’i temsil etmiyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde Avrupa Konseyi bünyesindeki Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin  45. Genel Kurulu’nda oy birliğiyle Kongre’nin Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçilmişti.

Fransa'nın Strazburg kentinde yapılan seçimin ardından bugün İzmir'e dönen Soyer, Adnan Menderes Havaalanı'nda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

tunç soyer avrupaa

HERKESİ İZMİR’İ KONUŞUYOR VE BİLİYOR

Yeni görevinin Avrupa ile yakın ilişkiler kurulmasına yardımcı olmasının yanında İzmir’in bilinirliğini de artırdığını belirten Soyer, “Çok gururlu ve heyecanlıyım. Büyük bir gurur. Cumhuriyetin 2. Yüzyılına girerken ve dünya yangın yeriyken Türkiye'nin bu seviyede Avrupa Konseyi’nde temsil ediliyor olması çok önemli. Çünkü Bölgeler Meclisi, 46 ülkeden 130 bin yerel yöneticinin temsil edildiği bir yapı. Bu yapının meclis başkanlığını üstlenmek büyük bir gurur. Ama aynı zamanda… Diyoruz ya coğrafya kaderdir diye. Biz Avrupa ile bu yakınlıkta yaşamaya devam edeceğiz. Ama Avrupa Birliği’nin aldığı kararları süreçlerin içinde yer almadığımız için sadece uygulayan durumunda kalıyoruz. Ama artık yasama süreçlerinin içinde yer almak ve orada ağırlığımızı koymak mümkün olabilecek. Avrupa birliği ve Avrupa Konseyi ile çok daha yakın ilişkiler kurmamız mümkün olacak. Diliyorum ki buradan şehrimiz ve memleketimize çok büyük faydalar çıksın. Bunun için canla başla çalışacağız. Dün ve evvelsin gün Strazburg’da yaşadıklarımız İzmir’in bilinirliği konusunda önemi bir sonuç ortaya koydu. Herkesi İzmir’i konuşuyor ve biliyor” dedi.

tunç açıkladı tenzile

TÜRKİYE’NİN AB NEZDİNDEKİ EN BÜYÜK KOLTUĞU

Bölgeler Meclsii Başkanı seçilmesinin ardından tebrik telefonu alaıp almadığı sorusunu da yanıtlayan Soyer, iktidar kanadından da tebrik aldığını ifade ederek “Hem sosyal medyadan hem telefon hem mesaj yoluyla onlarca hatta yüzlerce tebrik aldım. Her biriyle de gurur duyuyorum. İktidar kanadından Tuğrul Türkeş Bey aradı ve tebrik etti. Bu, Türkiye’nin AB nezdindeki en büyük koltuğu. Ben sadece İzmir’i temsil etmiyorum artık. Dolayısıyla bu, Türkiye’nin oradaki imajını, hakkını ve hukukunu korumak için de mücadele edeceğiz. En büyük mücadele alanının demokrasi ve barış olduğunu düşünüyorum. Türkiye büyük bir kaosun ortasında. Her tarafımızda savaş ve yangın var. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde barışı ve demokrasiyi perçinleyip güçlendirecek adımlar atmamıza imkan verecek bir koltuk olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

kız tenzileee

İZMİR, BATIYA DAHA DA YAKIN OLACAK

Yeni görevinin İzmir’e olumlu yansımaları olacağının da altını çizen Başkan Soyer, şunları söyledi; “İzmir, her zaman Türkiye’nin batıya açılan kapısıdır. Bu, daha da perçinlenmiş olacak. İzmir, batıya daha da yakın olacak. Türkiye ve Avrupa’yla ilgili alınan kararları daha yakından takip etme fırsatı bulacağız. Açılan fon ve hibe kaynaklarından çok daha rahat haberdar oluyor olacağız. Türkiye’deki yerel yönetimlerin Avrupa Konseyi nezdinde daha fazla yer bulabilmelerini ve daha fazla kendilerini anlatabiliyor olmalarını sağlıyor olacağız. 130 bin yerel yöneticisinin temsil edildiği bir yapı olduğu için Türkiye’nin yerel yönetimleriyle Avrupa Konseyi arasında köprü kuruyor olacağız.”

GÜNDEMİMİZ BU DEĞİL

Başkan Soyer, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İzmir’de adayımız Tunç Soyer’dir” dediği iddialarının ardından Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediği sorusuna ise  “Gündemim bu değil” yanıtını verdi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Tunç Soyer: Gediz Nehri’nin kurtarılması için kaybedecek tek bir saniyemiz yok

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.