TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu’ndan adaylık açıklamasında o isimlere tepki: Genel merkezde il başkanı belirlemeye çalışanlar…

CHP İzmir’de 16 Eylül’de gerçekleşecek il kongresi için geri sayım devam ederken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan beklenen adaylık açıklaması geldi. Aslanoğlu isim vermeden adaylığına karşı çıktığı iddia edilen partililere seslenerek “Genel Merkez koridorlarında dedikodu yaparak il başkanı belirlemeye çalışanlar sizin adınıza karar veremez” dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aslanoğlu’ndan adaylık açıklamasında o isimlere tepki: Genel merkezde il başkanı belirlemeye çalışanlar…

CHP İzmir’de ilçe kongrelerinin sona ermesinin ardından gözler 16 Eylül’de gerçekleştirilecek olan İzmir İl Kongresi’ne çevrilmişti.

Kongre öncesinde parti içinde kulislerde aday hareketliliği başlarken iki dönem CHP Konak İlçe Başkanı görevini yürüten Aytekin Tunus resmi olarak il başkanlığına aday olduğunu açıklayan ilk isim olmuştu. Tunus’un ardından ise ikinci adaylık açıklaması Konak İlçe eski başkanlarından Şakir Başak’tan gelmişti.

Öte yandan; Başak’ın ardından mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan beklenen adaylık açıklaması geldi. Aslanoğlu bugün, il başkanlığı önünde yaptığı açıklamayla kongrede aday olduğunu resmi olarak duyurdu.

Açıklamaya İzmir Milletvekili ve PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Milletvekili ve YDK üyesi Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil tugay, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve ilçe başkanları katıldı.

Aslanoğlu, adaylık konuşmasında üstü kapalı olarak adaylığına karşı çalışmalar yürüttüğü iddia edilen Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Milletvekilleri Ednan Arslan ve Deniz Yücel’e tepki gösterdi.

chp izmir aslanoğlu_ilkses

BU PARTİNİN GENEL BAŞKAN SORUNU YOK

Genel seçimlere gönderme yaparak adaylık konuşmasına başlayan Aslanoğlu, Kılıçdaroğlu’na destek mesajı vererek “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Yaptıklarımızdan bahsedeceğim. Ocak ayından göreve gelmemizden sonra 3 hafta boyunca İzmir’de basmadığımız toprak parçası bırakmadık. Çok çalıştık. Sabah 5’te halleder gece yarıları iftarlarda sahurlardaydık. Seçimin bittiği sabah partiyi AKP’nin yandaş kanallarında tartıştırmaya başladılar. İlk gün sabah ‘Genel başkanımızın yanındayız’ diye haykırdık. Öyle genel başkan koltuğundan iner de koltuk kapar mıyız diye düşünenlerden olmadım. Kişisel hırslar pelinde koşmadık. Çünkü bu partinin genel başkan sorunu değil, yeterince çalışmayan insan sorunu vardır. Sayın Genel Başkan, seçim dönemi botunca basmadık toprak bırakmadı. En çok çalışanımız oldu. Umutsuzluk var diye ortada dolaşanlar… Umutsuzluk falan yok, umutsuz olan sizsiniz. Bizde umut var. Biz umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik. Biz baraj altında kaldığımızda bile umudumuzu yitirmedik, partimize küsmedik. Biz bu şehir Kemal Kılıçdaroğlu2na oy vermiş 2 milyon kişiyiz. Korkar mıyız onlardan! Biz kazanacağız! Bu şehirde Tayyip Erdoğan’a 1 milyon 20 bin oy farkı atmış insanlarız. Enseyi karartmaya gerek yok. Çalışmaya devam edeceğiz. Biz bu umudu hep birlikte örgütleyeceğiz” dedi.

aslanaoğlu tepki_ilkses

İŞİ GÜCÜ DEDİKODU OLANLAR…

İsim vermeden adaylığına karşı genel merkez düzeyinde çalışmalar yürüttüğü iddia edilen isimlere de tepki gösteren Aslanoğlu, “Birlik olmak lazım… Biz birlikteyiz. Sen yoksun diye birlikte değil miyiz? Bak bakalım ilçe kollarımıza, kadın kollarımıza, belediye başkanlarımıza… Bıraksınlar artık bunu. Ben yoksam gökyüzü çıplak kalır diyenler bıraksınlar artık bu edebiyatı. Birlik olalım. Birlik olmak için mücadele etmek lazım. Mahalle delege seçimleri başladığından beri mahallelerde ve ilçelerde ortak listeler çıksın diye gecemi gündüzüme kattım. Kimse dışarıda kalmasın, birlikte ve bütünlük içinde olalım dedim. Değişimi ağızlarına doladılar, partiyi tartıştırdılar. Bütün ilçe kongrelerinde söyledim. Bu partide değişimin nasıl olacağına parti üyeleri ve delegeleri karar verir. Seçim zamanı ortadan olmayanlar, çalışmayanlar, sizler adına karar veremez. İşi gücü dedikodu olanlar sizler adına karar veremez. Genel Merkez koridorlarında dedikodu yaparak il başkanı belirlemeye çalışanlar sizin adınıza karar veremez. Değişimin nasıl olacağına da il başkanının kim olacağına da siz karar vereceksiniz” diye konuştu.

aslanoğlu vatandaş_ilkses

UMUDU AŞILAMAK İÇİN ADAYIM

Son olarak resmi olarak ‘adayım’ diyen Aslanoğlu, şunları söyledi; “Aday mısın diye soruyorlardı. Hatta AKP’liler çok merak ediyordu. Evet, adayım. Mücadeleyi büyütmeye umudu örgütlemeye, kalplerinize umudu ve inancı aşılamak için adayım.”

ÖNCESİNDE ‘BARIŞ GÜNÜ’ KUTLANDI

Aslanoğlu ve il yönetimi, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Kıbrıs Şehitleri Caddesi broşür dağıtımı etkinliği düzenledi. Aslanoğlu, Barış Günü kapsamında vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Aslanoğlu kararını verdi: CHP İzmir’de yarış kızışıyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.