TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu kararını verdi: CHP İzmir’de yarış kızışıyor

CHP İzmir’de ilçe kongrelerinin sona ermesinin ardından gözler 16 Eylül’de gerçekleştirilecek olan İzmir İl Kongresi’ne çevrilirken adaylık kararı merak edilen, atanarak göreve gelen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun adaylık kararını verdiği ifade edildi

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 13:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aslanoğlu kararını verdi: CHP İzmir’de yarış kızışıyor

CHP İzmir’de ilçe kongrelerinin sona ermesinin ardından gözler 16 Eylül’de gerçekleştirilecek olan İzmir İl Kongresi’ne çevrildi.

Kongre öncesinde parti içinde kulislerde aday hareketliliği başlarken iki dönem CHP Konak İlçe Başkanı görevini yürüten Aytekin Tunus resmi olarak il başkanlığına aday olduğunu açıklayan ilk isim olurken Tunus’un ardından daha önce il başkanlığı adaylığı için kulislerde adı konuşulan CHP Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın da adaylık için yola çıkmıştı.

KARARI MERAK EDİLİYORDU

Kongrede ‘adaylık kararı’ en çok merak edilen isim ise Deniz Yücel’in milletvekilliği için il başkanlığından istifa etmesinin ardından CHP İzmir İl Başkanı olarak atanan Şenol Aslanoğlu olmuştu.

Aslanoğlu, bugüne kadar adaylık konusunda yaptığı açıklamalarda ‘net’ konuşmazken kongrede adaylığa yeşil ışık yakmıştı.

Öte yandan; il başkanı Aslanoğlu’nun adaylık konusunda kesin kararını verdiği ifade edildi. Edinilen bilgilere göre; Aslanoğlu’nun kongrede aday olacak ve adaylık kararını 1 Eylül’de İl Başkanlığı binasında düzenleyeceği basın toplantısı ile adaylığını açıklayacak.

İLÇE BAŞKANLARI DESTEK VERMİŞTİ

İlçe kongrelerinin ardından; kongrelerde göreve yeni gelen ve güven tazeleyen ilçe başkanlarının, Aslanoğlu ile yaptıkları Ankara ziyareti sonrasında Aslanoğlu’na kongrede adaylık konusunda destek verdiği belirtilmişti.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: CHP’li Aslanoğlu ve başkanlardan Ankara çıkarması 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.