TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkan adayı Mehmet Canpolat kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Şanlıurfa Belediye Başkan adaylarının isimleri belli oldu. Haliliye Belediye Başkan adayı Mehmet Canpolat kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 10:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkan adayı Mehmet Canpolat kimdir?

Türkiye yerel seçimleri için siyasi partilerin aday açıklama süreci devam ediyor. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler için çalışmalar sürüyor. Siyasi partiler tarafından aday isimlerinin açıklandığı bugünlerde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa adaylarını vatandaşlar ile paylaştı. Bu kapsamda AK Parti Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkan adayı Mehmet Canpolat oldu. Mehmet Canpolat kimdir? Birlikte inceleyelim.

Mehmet Canpolat kimdir?

Mehmet Canpolat, 1979 yılında Şanlıurfa’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimlerini Şanlıurfa’da tamamladıktan sonra 2001 yılında Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu. Askerlik görevini 2002 yılında Ankara’da yedek subay olarak tamamlayan Mehmet Canpolat, askerlik dönüşü kardeşleriyle birlikte inşaat sektörüne, kuyumculuk işine ve kendi mesleği olan veteriner hekimlik mesleğine başladı.

Mehmet Canpolat siyasi kariyerine ne zaman başladı?

2003-2009 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları'nda iki dönem başkan yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Canpolat, 2009-2014 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve İlçe Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Ayrıca, 2009-2010 ve 2011 yıllarında 3 dönem AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüttü. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde de Şanlıurfa İl SKM Başkanlığı görevinde bulunan Canpolat, 19 Aralık 2014 tarihinden itibaren iki dönem boyunca Şanlıurfa’nın en büyük seçmen sayısına sahip merkez ilçesi olan Haliliye’de AK Parti İlçe Başkanlığı görevini başarıyla yürüttü. Mehmet Canpolat, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Mehmet Canpolat evli mi?

Mehmet Canpolat, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.