TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

42 kadın öldürüldü, yarısı şüpheli olarak yansıdı

Erkekler, Eylül’de en az 42 kadını öldürdü; geçen yıl aynı ay bu sayı 26 idi. Ölümü basına ‘şüpheli’ yansıyan kadınlar da raporda yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 09:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
42 kadın öldürüldü, yarısı şüpheli olarak yansıdı

Yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlenen haberlere göre; erkekler Eylül ayında en az 42 kadını öldürdü. Bu ay içerisinde 20 kadının ölümü basına ‘şüpheli’ olarak yansıdı.

Erkekler, Eylül’de en az 42 kadını öldürdü; geçen yıl aynı ay bu sayı 26 idi. Öldürülen kadınlardan biri Özbekistanlı, biri Rusya, biri de Azerbaycanlıydı. Öte yandan en az sekiz kadın koruma kararına rağmen öldürüldü. Bazı failler ise hapishaneden çıkarak kadınları öldürdü. Kadınları öldüren erkeklerden biri ‘korucu’, ikisi de ‘polisti’.

EN YAKINLARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜLER

13 kadın ‘ayrılmak istediği, barışmak istemediği’ için, üç kadın ‘kıskanıldığı’ için, dört kadın ‘ekonomik taleplerini karşılamadığı’ için öldürüldü. Erkeklerin 22 kadını öldürme ‘bahanesi’ ise basına yansımadı. 29 kadın kocası, eski kocası, sevgilisi tarafından öldürülürken, bir kadını arkadaşı, bir kadını korucu, dokuz kadını oğlu, damadı, kardeşi öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Erkekler, 30 kadını ev içinde, dokuz kadını sokakta, bir kadını bahçede, bir kadını parkta, bir kadını da otomobilde öldürürken, 28 kadını ateşli silahla, iki kadını balkondan atarak, 12 kadını da kesici aletle öldürdü.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Kadınlar Mecliste

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.