TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023'ün Uluslararası Cesur Kadınlar'ı arasına girdi

Türkiye'de Afgan Mülteci Dayanışma Derneği kurucusu Dr. Zakira Hekmat, 2023'ün Uluslararası Cesur Kadınlar'ı arasına girdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
2023'ün Uluslararası Cesur Kadınlar'ı arasına girdi

Türkiye'de Afgan Mülteci Dayanışma Derneği kurucusu Dr. Zakira Hekmat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde özel bir ödüle layık görüldü.

Dr. Zakira Hekmat  Afgan ve Türkiye vatandaşı ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü bugün Beyaz Saray'da düzenlenen  törenle Dr. Jill Biden'ın elinden  alacak olan Hekmat, Beyaz Saray'da Afanistan Bayrağı yanında Türkiye bayrağının da konulmasını istedi.

DR. ZAKİRA HEKMAT KİMDİR?

Afganistan'ın Gazni Eyaletinde ülke içinde yerinden edilmiş bir kişi olarak dünyaya gelen Zakira Hikmet, liseyi Taliban'ın ilk kontrol döneminde gizlice tamamladı. Türkiye'de okumak için burs kazandıktan sonra 2018'de tıp doktoru olmaya hak kazandı. Dr. Hikmet, tıp eğitimi boyunca mülteci yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştı ve burada marjinalize edilmiş mülteci gruplarının hakları ve hizmetlere erişimi için savunuculuk yapma ihtiyacını fark etti. 2014 yılında tek odalı bir ofisten Türkiye'de Afgan Mülteci Dayanışma Derneği'ni kurdu ve o zamandan beri tüm mültecilerin ve kadınların haklarını savunmak için yorulmadan çalışıyor. Türkiye'de mülteciler tarafından yönetilen bir toplum örgütünün birkaç kadın liderinden biri olarak, Türk hükümetini ve halkını çatışma ve zulümden kaçanları unutmamaya ve onlara yardım etmeye çağırdı. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.