TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2022’nin altın besinleri

Herkese şahane bir yıl dileyen Diyetisyen Derya Zünbülcan, 2022’ye güzel bir başlangıç yapmak için doğru beslenmenin önemli olduğunu vurguladı; hem hafif hem sağlıklı seçenekler sundu

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2021 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
2022’nin altın besinleri

SULTAN GÜMÜŞ KAYA - ÖZEL HABER

Beslenme ve Diyet Danışmanlığı yapan Derya Zünbülcan, 2021’i geride bırakıp yepyeni bir yılı karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde evde ailecek geçirilecek yılbaşı gecesi ve sonrasında sıkıntı yaşanmaması ya da yaşanacak sıkıntının en aza indirilmesi için beslenme önerilerini sundu.

2022’ye güzel bir başlangıç yapmak için bugün yeni kararlar almanın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Diyetisyen Zünbülcan, sözlerine şöyle başladı: “Yavaş yavaş 2021’i geride bırakıp yepyeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken sağlık anlamında da 2022’ye güzel bir başlangıç yapmak için bugün yeni kararlar almak büyük önem taşıyor.”

YENİ BİR ‘BİZ’

Evde yapılan kutlamalar için birkaç öneride bulunan Zünbülcan, 2022’nin altın besinlerinden bahsetti. “Bu yıl kendi değerimizi bilelim. Bize iyi gelmeyen şeyleri 2021’de bırakıp, 2022’ye yeni bir biz olarak girelim. Şimdiden herkese şahane bir yıl dilerim” diyen Zünbülcan, şunları kaydetti: “Evde yılbaşı kutlarken kilo kontrolü için iki temel kural vardır. Birincisi; kendinizi iyi hissettirecek yemek seçimleri yapmak, ikincisi ise yemek yaparken tadımlara dikkat etmek. En lezzetlisine ulaşmak için minik tadımlar yaparken çeşit çok olacağı için yemek miktarı da artar. Gece başlamadan kalori kotanızın gereksiz kalorilerle dolmaması için tadım yaparken dikkat etmelisiniz. Yemeğe çok aç oturmamaya özen gösterin. Yağsız protein ve kompleks karbonhidratları kullanın. Yemekten yaklaşık 2-3 saat evvel ara öğün yapın. Ara öğünde yağsız peynir, grisini, leblebi, sütlü kahve, kuru kayısı ile 2 tam ceviz gibi besinleri kullanabilirsiniz.”

HEM HAFİF HEM SAĞLIKLI…

Yemeğe salata ve zeytinyağlı sebze ile başlangıç yapılması gerektiğini belirten Zünbülcan, “Ana yemek olarak yılbaşının vazgeçilmezi hindi eti etini kullanabilirsiniz. Hem hafif hem sağlıklı bir seçenek olacaktır. Yemekten sonra tatlı olarak cevizli kabak tatlısı, şekersiz ayva tatlısı, fırında armut veya elma gibi hafif meyve tatlılarını seçebilirsiniz. Tüm gece dikkat etmeye çalıştınız ancak yine de fazla kaçırdıysanız... Ertesi gün; Yeni yılın ilk gününde geç uyansanız bile ilk öğün kahvaltı olmalıdır. Kahvaltıda haşlanmış yumurta veya yağsız omlet, peynir çeşitleri, söğüş sebzeler ve bol maydanoz, dereotu ve roka tüketin. İsterseniz 1-2 dilim ekşi maya çavdar ekmeği alabilirsiniz. Öğlen ve akşam yemeğinde mutlaka bir kase çorba olsun. Sebze yemeği ve yoğurt veya peynirli salata gibi hafif besinler tüketebilirsiniz” bilgisini paylaştı.

ÖDEM ATAN ÇORBA

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 orta boy soğan

1 orta boy havuç

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 silme çay kaşığı tuz

½ çay bardağı dolusu yarı haşlanmış bulgur

1 çay bardağı dolusu yağsız yoğurt

1 demet maydanoz

2022’NİN TOP 5 BESİNİ

Propolis: 2021 yılında korona virüs ile adını sıkça duyduğumuz propolis bu yıl da adını duyurmaya devam edecek. Fakat herhangi bir ilaç kullanıyorsanız kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmadan kullanmamalısınız.

Zencefil: Bedeni dinç tutan, solunum sistemini destekleyen zencefil sağlığın desteklenmesinde büyük önem taşıyor. Metabolizma hızını arttırmaya yardımcı olmak ve bağışıklık sisteminizi desteklemek adına zencefili listelerinize mutlaka ekleyin.

Kefir: Kalsiyum, fosfor ve magnezyum açısından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendiren etkisiyle bilinen kefir, bağırsak sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.

Kimyon: Kalp sağlığını destekler, enfeksiyonlara karşı etkilidir. Bir tatlı kaşığı kimyon tüketmek, birçok bilinen antioksidandan çok daha fazla etkilidir.

Zeytinyağı: Yıllardır sağlığa olan faydaları ile sağlık makalelerinde top besinler arasında yer alan zeytinyağı 2022’de de sağlıklı besinler listesindeki yerini koruyor. Kanserden korunmak, kalp damar hastalıkları önlemek için bu yıl sofralardan zeytinyağını eksik etmeyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.