TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'den vizesiz gidilebilen ülkeler

Türk pasaportuna sahip vatandaşlar, dünyanın birçok ülkesine vizesiz seyahat edebiliyor. İşte vizesiz gidebileceğiniz birbirinden güzel 114 dünya ülkesi...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 13:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye'den vizesiz gidilebilen ülkeler

KEMAL ÖZKURT

Bahar ayların gelmesiyle birlikte tatil planı yapan Türk vatandaşları, artan vize başvuru harçlarındaki ve pasaport işlemlerindeki yükseliş sebebiyle vizesiz gidebilecekleri ülkeleri araştırmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarına vizesiz erişebildiği Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Amerika kıtısanına kadar toplamda 114 ülkeye seyahat etme imkanı sunuyor. Bu ülkelerden en çok tercih edilenleri, sizler için haberimizde derledik.

KUZEY VE GÜNEY AMERİKA ÜLKELERİ

Arjantin

ARJANTİN

Arjantin Güney Amerika Kıtası'nda bulunan en geniş yüz ölçümüne sahip ülkelerden biridir. Birçok ülke ile komşu olan Arjantin Dünya üzerinde 8. en büyük toprağa sahip ülke olarak bulunur. Resmi dili İspanyolca olan Arjantin'in para birimi ise Arjantin Pesosu'dur.  Türkiye Pasaportu sahipleri Arjantin'de vizesiz 90 gün konaklayabiliyor. Güney Amerika'da yer alan Arjantin, dünyanın pek çok yerinden ve Türkiye'den turist alıyor. Buenos Aires şehri, Arjantin'in başkenti ve bu şehir Güney Amerika'da en çok ziyaret edilen şehir olarak biliniyor. Aynı zamanda, Ushuaia, Perito Moreno Buzulu ve Iguazû Milli Parkı Arjantin'de en çok ziyaret ediler noktalar. 

Bahamalar

BAHAMALAR

Karayipler'in gözdesi Bahamalar'a her yıl dünyanın dörtbir yanından gelen turistlere ev sahipliği yapıyor. Sığ denizleriyle bilinen Bahamalar'da ortalama sıcaklık 20 derecelerin altına düşmüyor. Bu nedenle yaz turizmi için oldukça uygun bir yer. Bahamalar'da gezilmesi gereken yerler arasında Nassau, Paradise Adası, Grand Bahama ve CocoCay adası yer alıyor. Bahamalar'ın para birimi ise Bahamalar Dolarıdır. Türkiye'den gidecek olan vatandaşlardan vize istemeyen bu ülke, kapıda vize yaptırarak 90 gün boyunca konaklama imkanı sunuyor.

Brezilya

BREZİLYA

Brezilya Güney Amerika'daki en büyük ve en kalabalık ülkedir. Brezilyada gezilecek yerlerin yanı sıra festivvalleri ve futboluyla da dikkat çeken bir ülke. Türk vatandaşlarına vizesiz giriş imkanı sunan Brezilya'da 90 gün boyunca konaklayabilirsiniz. Sao Paulo, Brasilia,  Fortaleza ve  Rio de Janeiro Brezilya'nın mutlaka gezilmesi gereken yerleri arasında. Brezilyanın para birimi ise Brezilya Reali'dir.

Meksika

MEKSİKA

Meksika, tarihsel açıdan, doğa harikaları açısından ve çok boyutlu kültürü açısından kesinlikle gidilmesi gereken ülkelerden biri. Meksika’yı ziyaret etmek için en “geçerli” nedenlerden biri de şüphesiz tarihi oluyor.. Ülkenin her yanına serpilmiş durumda olan ve 27’si UNESCO Kültür Mirası listesinde bulunan 193 devasa arkeolojik bölgeye sahip Meksika, tarih ve arkeoloji tutkunları için bir cennet. Meksika'ya gitmek için vize gerekiyor ancak gerekli olan vizeyi almak oldukça kolay. Online vize adı verilen vize sayesinde internet üzerinden tek tıkla vize alınabiliyor. Chichen Itza, Teotihuacan, Coba ve Cancun Meksika'nın gezilmesi gereken en güzel yerleri. Meksika'nın para birimi ise Meksika Pesosu'dur.

Kosta rika

KOSTA RİKA

Amerika'nın mutlu ülkesi olarak bilinen Kosta Rika'da eğlenceye doyamayacaksınız. Gezilecek sayısız yeri barındırıan Kosta Rika'da misafirperver halkı sayesinde sizi evinizdeymiş  gibi hissetiriyor. Manuel Antonio National Park, Arenal Volkanı, Kosta Rika plajları ve Museo de Jade Kosta Rika'da görmeniz gerek  yerler arasında. Türk vantandaşlarından vize istemeyen Kosta Rika, ziyaretçilerine 90 gün konaklama imkanı tanıyor. Kosta Rikan'nın para birimi ise Kosta Rika Kolonu'dur.

Kuzey ve Güney Amerika kıtasında vizesiz seyahat edebileceğiniz diğer ülkeler ise şu şekilde;

Antigua-Barbuda, Barbados, Belize, Bolivya, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaika, Kolombiya, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Saint Kitts (Saint Christoper) ve Nevis Adaları, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Surinam, Şili, Trinidad ve Tobago, Turcs & Caicos, Uruguay, Venezuela.

AVRUPA ÜLKELERİ

arnavutluk

Arnavutluk

Balkan ülkelerinden biri Arnavutluk, özellikle Türkiye'ye yakınlığıyla tercih edilen bir Avrupa ülkesidir. Bu ülkeyi güneşli plajları nedeniyle ziyaret etmeyi planlıyorsanız, Mayıs ile Ekim ayları arasındaki aylardan birini seçmelisiniz. Mükemmel havanın tadını çıkarmak istiyorsanız, Haziran veya Eylül aylarını seçmek en iyisidir. Arnavutluk, Türk vatandaşlarına vizesiz 90 güne kadar konaklama imkanı sağlıyor. Para birimis ise Arnavutluk Leki'sidir.

azerbaycan

Azerbaycan

Kardeş ülke olarak bilinen Azerbaycan, Türk vatandaşları tarafından sıkça ziyaret edilen ülkelerin başında geliyor. Kültürlerin, mutfağın, dilin ve daha pek çok şeyin hemen hemen birbirinin aynısı olması Türkiye vatandaşlarının Azerbaycan'ı ziyaret etmesinde önemli bir etken. Azerbaycan aslında Asya kıtasında bir ülke olarak biliniyor fakat Azerbaycan'ın Avrupa'da da toprakları var. Bu nedenle Azerbaycan, Avrupa ülkeleri arasında sayılıyor. Azerbaycan Türkiye Türklerine 90 gün boyunca vizesiz  konaklama imkanı sunuyor. Azerbaycana seyahat eden vatandaşarın,  kız kalesi, şirvanşahlar sarayı, yanar dağ ve ateşgah – ateş tapınağı, gezmesi gereken yerler arasında. Azerbaycan'ın para birimi ise Azerbaycan Manatı'dır.

bosna hersek

Bosna Hersek

Vizesiz ülkeler deyince akla ilk gelenlerden biri Bosna Hersek. Gerek Türkiye'ye yakınlığı gerekse de kültürel unsurların zenginliği ile Bosna Hersek Türk vatandaşları tarafından çok sık ziyaret ediliyor. Burada Türk vatandaşları Osmanlı dönemlerinden unsurlar görerek de kendi kültürlerini tanıyabiliyor.Bosna Hersek'te Türk vatandaşları vizesiz 90 gün konaklayabiliyor.

gürcistan

Gürcistan

Sınır komşumuz Gürcistan, yakınlığı sebebiyle Türk vatandaşları tarafından en çok tercih edilen ülkelerden biri. Bir birinden güzel eğlence mekanlarına sahip olan Gürcistan'da plajlar ve yayalar da oldukça ilgi görüyor. Gürcistan, Türk vatandaşlarına vizesiz 365 güne kadar konaklamaya izin veriyor. Üstelik yeni tip T.C. Kimlik Kartları ile de Gürcistan'ı vizesiz ziyaret etmek mümkün. Gürcistanın para birimi ise Lari'dir.

Sırbistan

Güneydoğu Avrupa'da Panonya Ovası ile Balkanların kesişiminde bulunan Sırbistan'da sahip olduğu etnik çeşitlilik ve kültürel yapısı ile dikkat çeker. Tarihi boyunca birçok devlete ev sahipliği yapan ülkede Roma ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan birçok tarihi yapı bulunur. Sırbistan'da Kalemegdan, Manasija Manastırı ve Avala Kulesi gibi birden çok tarihi mekanı kesinlikle gezmelisiniz.  Türk vatandaşları vizesiz 90 gün konaklayabiliyor. Öte yandan, Sırbistan'ın para birimi ise Sırp Dinarı'dır.

Bu ülkelerin dışında Avrupa'da vizesiz gidebileceğiniz ülkeler ise şu şekilde;

Belarus, Ermenistan, KKTC, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Ukrayna.

Birleşik-Arap-emirlikler

ASYA ÜLKELERİ

Birleşik Arap Emirlikleri

Gökdelenler, alışveriş merkezleri, parıltılı sular, hayran bırakan mimari yapılar, ışıltılı sokaklar görmek isterseniz Birleşik Arap Emirlikleri tercihler arasında olmalı. Örnek gösterilen yapılarak sahip olan ülke, turistleri her seferinde çok iyi ağırlıyor. Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü'l-Hayme, Şârika ve Ummül-Kayveyn adlı yedi emirlikten oluşan Birleşik Arap Emirliklerinin her bir yeri görülmeye değer. Birleşik Arap Emirlikleri de online vize ile Türk vatandaşlarına 29 gün konaklama sağlıyor. Bu ülkenin para birimi ise Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi'dir.

Endonezya

Endonezya

Asya’nın en kalabalık ülkelerinden olan Endonezya, doğasıyla ve köklü tarihiyle her yıl milyonlarca turisti kendine çekiyor. Kutsal yerler ve doğa harikası alanlarıyla ziyaretçileri büyüleyen Endonezya'ya vizesiz olarak seyahat edip 30 gün boyunca konaklayabiilirsiniz. Borobudur, Tanah Lot, Ubud Monkey Forest, Besakih Tapınağı ve Garuda Wisnu Kencana tapınağı Endonezya'nın en çok tercih edilen yerleri arasında.

filipinler

Filipinler

Bir ada ülkesi olan Filipiinler, büyüleyici güzelliğiyle gelen ziyaretçilerini adeta kendine çekiyor. Sayısız güzellikte, şelale, mağara, plaj ve tarihi kilisler barındılar adada zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Siquijor Adası, Iloilo, Manila, Mayon Volkanı ve Pirinç Terasları Filipinler'de gezilmesi gereken yerler arasında. Türk vatandaşalarına 30 gün boyunca vizesiz seyahat imkanı tanıyan Filipinler'e, Türkiye'den direkt olarak uçuş bulunduğu için seyahat imkanı da gayet kolay.

güney kore

Güney Kore

Güney Kore'nin güney ve batı kıyıları çok girintili ve çıkıntılıdır. Birçok yarımada ve küçük adalarla çevrilmiştir. Geleneksel ve modern kültürün iç içe geçtiği Güney Kore’de, son derece modern gökdelenler ve ileri teknoloji kentlerden, geleneksel köyler ve antik Budist tapınaklarına kadar her türlü yeri ziyaret edebilirsiniz. Güney Kore'ye giden turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler ise Gangham, Haedong Yonggung Tapınağ, Jungho, BM Anıt Mezarları ve Gamcheon Kültür Köyü'dür. Güney Kore, Türk vatandaşlarına 90 gün boyunca vize imkanı tanıyor. Bu ülkenin para birimi ise Güney Kore Wonu'dur.

Katar

Katar

Arap Yarımadası’nın doğusunda yer alan bir Basra Körfezi ülkesi olan Katar, eğitim ve araştırmanın merkezlerinden biri kabul edilir. Refah seviyesinin son derece yüksek olduğu Katar'da lüks mimarisi, yapay adaları ve renkli yaşamıyla , turistlerinin ilgisini çeken bir ülkedir.  Gidilmesi gereken yerler listesi son derece zengin olan Katar’da Banana Island, Souq Waqif ve Al Jassasiya Kaya Oymaları sıkça ziyaret edilmektedir. Ayrıca Katar gezilecek yerler kapsamında bulunan Al Zubara Kalesi de tarih severlerin vazgeçilmez duraklarından biridir. Katar, Türk vatandaşlarına vizesiz olarak 90 gün boyunca ziyaret etme imkanı sunuyor. Katar'ın para birimi ise Katar Riyali'dir.

Bahamalar

Maldivler

Maldivler, bembeyaz kumları, masmavi denizi, yemyeşil palmiye ağaçları ile doğa harikası bir yerdir. Suyun üzerinde konaklama yerleri ve sayısız sahilleri bulunan bu ülkeyi balayı çiftleri özellikle tercih ediyor.  Maldivlerde denize girmenin dışında National Museum (Ulusal Müze), Tsunami Anıtı, Victory Batık Gemisi ve Bathala Adası'da ziyaret edilen noktalar arasında. Türk vatandaşları Maldivler'e kapıda vize ile girebiliyor ve 30 güne kadar konaklayabiliyor. Ayrıca bu ülkenin para birimi ise Maldiv Rufiyası'dır.

Öte yandan Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebilecekleri Asya ülkeleri şu şekilde;

Bahreyn, Brunei, Doğu Timor, Hong Kong, Irak, İran, Kamboçya, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Laos, Lübnan, Makao, Malezya, Moğolistan, Özbekistan, Singapur, Sri Lanka, Suriye, Tacikistan, Tayland, Tayvan, Umman, Ürdün.

Afrika Ülkeleri

mısır

Mısır

Mısır, Ortadoğu‘nun en büyük ülkelerinden biridir. Birçok uygarlığa ev sahiplği yapan Mısır'da eşsiz tarihi yerler bulunmaktadır. Mısır'da gezilecek yerler denildiğinde şüphesiz herkesin aklına ilk olarak piramitler geliyor. Piramitlerin dışında ise Kahire Mısır Müzesi, Büyük Gize Sfenksi, Krallar Vadisi ve Nil Nehri Mısır'ın en çok tercih edilen yerleri arasında. Mısır, Türk vatandaşlarından kapıda vize imkanıyla 30 güne kadar konaklama imkanı sunuyor.

fas

Fas

Bir Kuzey Afrika ülkesi olan Fas, turistleri doğal güzellikleriyle adeta büyülüyor. Bunun yanında tarihi bir merkez olan Fas, Tarih meraklılarının da uğrak adresi oluyor. Fas'ta gezebileceiniz yerlerin arasında Sahara Çölü, Hassan Kalesi, Marakeş, Kazablanka ve Agadir bulunuyor. Fas Türk vatandaşlarına vizesiz 90 güne kadar konaklama imkanının sunuyor. 

madagaskar

Madagaskar

Dünyanın en büyük dördüncü adası olan Madagaskar, Afrika katısına bağlı bir ülkedir. Sayısız geziecek yere sahip olan Madagaskar, turistlerin uğrak mekanı oluyor. Madagaskar'da Nosy Be Adası, Antsiranana, Mahajanga ve Tsingy de Bemeraha Ulusal Parkı'a gidip eşsiz deneyimler yaşayabilirsiniz. Kapıda vize ile 30 güne kadar konaklanabilen Madagaskar'a direkt uçuş bulunmuyor.

seyşeyler

Seyşeller

Yılın hemen hemen her döneminde gitmeye uygun olan Seyşeller'de tropikal ve ılıman iklimi sayesinde çok yoğun bir turist akımına ev sahipliği yapıyor. Deniz sıcaklığının enfes bir tatil fırsatı sunduğu Seyşeller'de bol bol suyun içerisinde zaman geçirebilirsiniz. Vizesiz 90 güne kadar konaklama sağlayan Seyşeller'e Türkiye'den belli dönemlerde direkt uçuşlar bulunuyor.

Türk pasaportuna sahip vatandaşlar ayrıca bu ülkeleri de vizesiz olarak ziyaret edebilirler;

Botsvana, Cape Verde, Chibuti, Esvatini, Fildişi Sahili, Güney Afrika, Kenya, Komorlar,

Mauritius, Mozambik, Sao Tome ve Principe, Sudan, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Zambiya, Zimbabve, Senegal.

fiji

Okyanusya Ülkeleri

Fiji

Okyanus mavisi, orman yeşili, palmiye ağaçları, ipek gibi kumsalları, mercan kayalıkları, tertemiz şelaleleri, rengarenk balıkları Fiji tam bir tatil ülkesi. Fiji'de Thurston Bahçelerinde gezebilir Gardens of the Sleeping Giant: Nadi’de yer alan, özel çamur banyosu yapabilirsiniz. Fiji, vizesiz 90 gün konaklamanın mümkün olduğu bir ülke.

Solomon-Adaları-

Solomon Adaları

Papua Yeni Gine'nin doğusunda ve Vanuatu'nun kuzeybatısında yer alan Solomon Adaları, beyaz kumlu plajları, dünyaca ünlü mercan atolleri, kristal berraklığındaki denizi ve keşfedilmeye değer doğası ile gezginleri kendisine çekiyor. Vizesiz 90 gün konaklayabileceğiniz Solomon Adalarına da Türkiye'den direkt ulaşım ne yazık ki mevcut değil.

Türk vatandaşları ayrıca bu Okyanusya ülkelerine vizesiz olarak seyahat edebilirler;

Cook Adaları, Palau, Samoa, Tonga, Tuvalu, Vanuatu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.