TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanlığı’na 27 bin sözleşmeli personel alımı için geri sayım başladı!

Sağlık Bakanlığı’nda istihdam edilmek üzere 15 bini hemşire, 2 bini ise ebe olacak şekilde 27 bin personel alımı yapılacak. Personel alımıyla ilgili olan detaylar Resmî Gazete’ de açıklandı. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 19:15
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sağlık Bakanlığı’na 27 bin sözleşmeli personel alımı için geri sayım başladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması beklenen 27 bin sözleşmeli personel alımı için Resmî Gazete ‘de detaylar yayınlandı. Resmî Gazete’ de yer alan ilanın içeriğinde, "Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında bulunmakta olan hizmet birimlerinde istihdam edilmek amacıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4'üncü maddesinde yer almakta olan (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi çerçevesinde 27 bin sözleşmeli personel Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınav sonuçlarına göre ÖSYM tarafından yapılması beklenen merkezi yerleştirme ile alım yapılacaktır" denildi.

27 bin personel alımına ilişkin detaylar Resmî Gazete ’de yayınlandı

27 bin personel alımına ilişkin detaylar Resmî Gazete ’de yayınlandı

Resmî Gazete’ de yayımlanan ilanda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde olduğu halde tercih yapabilecek olan sözleşmeli personele ait pozisyonlarının ve başvuru şartlarının belirtildiği KPSS-2024/5 tercih kılavuzunun ÖSYM'nin resmî web sitesi üzerinden yapılan açıklamalarda yayınlanacağı bildirildi.

Tercihler ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapılacak

Tercihler ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapılacak

İlanda belirtilmiş olan adayların tercihlerini, 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat 2024 tarihleri arasında bulunan günlerde yapması gerekecek. Ayrıca tercih kılavuzunda belirtilmiş olan kurallara uygunluk sağlayarak ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarasının girilmesinin ardından ÖSYM şifresini de girerek yapabileceği bilinmekte. Bunun aksine ÖSYM'ye veya da Sağlık Bakanlığı'na posta yoluyla gönderilmiş olan veya da elden teslim edilmesi düşünülen tercih listelerinin resmi olarak geçerlilik sağlamayacağı vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’ de detayları belirtilen ilanda, 15 bini hemşire olmak üzere 27 bine yakın alım yapılacağı belirtildi. Bununla birlikte 2 bini ebe olmak üzere, bin 540'ı sağlık teknikeri pozisyonunda (ilk ve acil yardım) ve bin 200’ü de sağlık teknikeri (röntgen) pozisyonunda olmak üzere toplamda 27 bin sağlık personelinin Sağlık Bakanlığı bünyesine alınarak istihdam edileceği kaydedildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.