TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sözleşmeli personel

sözleşmeli personel haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sözleşmeli personel haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı’na 27 bin sözleşmeli personel alımı için geri sayım başladı! Haber

Sağlık Bakanlığı’na 27 bin sözleşmeli personel alımı için geri sayım başladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması beklenen 27 bin sözleşmeli personel alımı için Resmî Gazete ‘de detaylar yayınlandı. Resmî Gazete’ de yer alan ilanın içeriğinde, "Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında bulunmakta olan hizmet birimlerinde istihdam edilmek amacıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4'üncü maddesinde yer almakta olan (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi çerçevesinde 27 bin sözleşmeli personel Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınav sonuçlarına göre ÖSYM tarafından yapılması beklenen merkezi yerleştirme ile alım yapılacaktır" denildi. 27 bin personel alımına ilişkin detaylar Resmî Gazete ’de yayınlandı Resmî Gazete’ de yayımlanan ilanda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde olduğu halde tercih yapabilecek olan sözleşmeli personele ait pozisyonlarının ve başvuru şartlarının belirtildiği KPSS-2024/5 tercih kılavuzunun ÖSYM'nin resmî web sitesi üzerinden yapılan açıklamalarda yayınlanacağı bildirildi. Tercihler ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapılacak İlanda belirtilmiş olan adayların tercihlerini, 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat 2024 tarihleri arasında bulunan günlerde yapması gerekecek. Ayrıca tercih kılavuzunda belirtilmiş olan kurallara uygunluk sağlayarak ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarasının girilmesinin ardından ÖSYM şifresini de girerek yapabileceği bilinmekte. Bunun aksine ÖSYM'ye veya da Sağlık Bakanlığı'na posta yoluyla gönderilmiş olan veya da elden teslim edilmesi düşünülen tercih listelerinin resmi olarak geçerlilik sağlamayacağı vurgulandı. Sağlık Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’ de detayları belirtilen ilanda, 15 bini hemşire olmak üzere 27 bine yakın alım yapılacağı belirtildi. Bununla birlikte 2 bini ebe olmak üzere, bin 540'ı sağlık teknikeri pozisyonunda (ilk ve acil yardım) ve bin 200’ü de sağlık teknikeri (röntgen) pozisyonunda olmak üzere toplamda 27 bin sağlık personelinin Sağlık Bakanlığı bünyesine alınarak istihdam edileceği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 sözleşmeli personel alacak Haber

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 sözleşmeli personel alacak

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 sözleşmeli personel alım ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 31 bin 600 sözleşmeli sağlık personeli Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile alınacak. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2023/5 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak.  TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK? Adaylar tercihlerini 28 Mart 2023 - 03 Nisan 2023 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecek. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak olan sözleşmeli personelin pozisyonlarının unvan/branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımı, "28 lisans mezunu biyolog, 102 lisans mezunu çocuk gelişimci, 100 lisans mezunu diğer sağlık personeli, 41 lisans mezunu dil ve konuşma terapisti, 255 lisans mezunu diyetisyen, bin 530 lisans mezunu ebe, 510 lisans mezunu fizyoterapist, 867 ortaöğretim ve 5 bin 202 lisans mezunu olmak üzere toplam 6 bin 69 hemşire, 28 lisans mezunu iş ve uğraşı terapisti (ergoterapist), 26 lisans mezunu odyolog, 25 lisans mezunu perfüzyonist, 255 lisans mezunu psikolog, 33 lisans mezunu sağlık fizikçisi, 91 lisans mezunu sosyal çalışmacı, 21 bin 709 ön lisans mezunu ve 798 ortaöğrenim mezunu çeşitli sağlık teknikeri" olarak belirtildi. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.