TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pablo Escobar'ın tek çekindiği insan Griselda Blanco kimdir? Griselda Blanco neden öldü?

Netflix'te Sofia Vergara'nın başrolünde olduğu ve 25 Ocak'ta izleyiciyle buluşan Griselda adlı dizi hızla popülerlik kazandı. Bu diziyle birlikte izleyiciler Griselda Blanco'nun hayatına dair detayları merak etmeye başladı. Griselda Blanco, dünyanın en ünlü kadın gangsterleri arasında yer alıyor. Peki, Griselda Blanco kimdir? Griselda Blanco neden öldü?

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 14:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Pablo Escobar'ın tek çekindiği insan Griselda Blanco kimdir? Griselda Blanco neden öldü?

Griselda Blanco, Pablo Escobar'ın dahi çekindiği bir isim olarak bilinir ve hayatı bir diziye konu oldu. İzleyicileri büyüleyen Griselda adlı dizi, Blanco'nun gerçek hayat hikayesini ekrana taşıyor. Griselda Blanco kimdir? Griselda Blanco neden öldü? İşte Griselda Blanco hakkında merak edilenler haberimizde…

GRİSELDA BLANCO KİMDİR?

Griselda Blanco Restrepo, 15 Şubat 1943 tarihinde Kolombiya'nın Cartagena, Bolívar şehrinde doğan bir Medellín Karteli üyesi ve yasadışı uyuşturucu kaçakçısı. Blanco, doğduğu Cartagena'dan Medellín'e, üç yaşında annesi Ana Lucía Restrepo ile taşındı. Burada küçük suçlara bulaşarak suç dünyasına adım attı. Eski sevgilisi Charles Cosby, Blanco'nun 11 yaşında kaçırıldığını, fidye girişiminde bulunduğunu ve sonunda kendi mahallesinin yakınındaki lüks bir mahallede oturan bir çocuğu vurduğunu ifade etti. Blanco, henüz 13 yaşındayken yankesicilikle ilgilenmeye başladı. 16 yaşında, üvey babasının cinsel istismarından kaçmak için evden ayrıldı ve 20 yaşına kadar Medellín'de suç işlemeye devam etti.1980'lerden 2000'lerin başına kadar süren dönemde, Miami merkezli yasaklı madde ticaretinde etkin bir rol oynayarak yeraltı dünyasında öne çıkan isimlerden biriydi. Kolombiya'dan New York, Miami ve Güney Kaliforniya'ya kokain taşımasıyla bağlantılı olarak yaklaşık 2.000 cinayetten sorumlu tutuldu. 

Griselda Blanco

GRİSELDA BLANCO NEDEN ÖLDÜ?

2012 yılının 3 Eylül gecesi, Medellín'de 29. Cadde'deki Cardiso kasap dükkanından 150 dolar değerinde et alışverişi yaptıktan sonra, motosikletli kişiler tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırıda başından ve omzundan olmak üzere iki kez vurulan Blanco, kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi. Griselda Blanco, 69 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.