TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özlem Çerçioğlu kimdir? Özlem Çerçioğlu hangi partiden?

Özlem Çerçioğlu kimdir? Pek çok kişi Özlem Çerçioğlu’nun eşi, kariyeri ve siyasi hayatına dair bilgileri merak ediyor. İşte Özlem Çerçioğlu hakkındaki detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Özlem Çerçioğlu kimdir? Özlem Çerçioğlu hangi partiden?

11 Ağustos 1968 yılında Aydın’ın Nazilli ilçesinde dünyaya gelen Özlem Çerçioğlu, Türk siyasetinin önemli isimlerinden biridir. Memleketi Aydın’ı 22. ve 23. dönem milletvekili olarak temsil ederek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yer alan Çerçioğlu, aynı zamanda Aydın’ın 2024 yılında yapılan yerel seçimlerinde ilk kadın belediye başkanı olmuştur. Özlem Çerçioğlu kimdir sorusu da siyasi yaşamının aktifliği nedeniyle pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Özlem Çerçioğlu hangi partiden ve Özlem Çerçioğlu 'nun eşi kimdir gibi soruları, haberimizin devamında sizin için yanıtladık.

Özlem Çerçioğlu kimdir?

Üniversite öncesi il, orta ve lise öğrenimini memleketi Nazilli’de tamamlayan Özlem Çerçioğlu, üniversite eğitimini ise Konya Selçuk Üniversitesi’nde aldı. Selçuk Üniversitesi’nde Makine Resim Konstrüksiyon Bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Jantsa Anonim Şirketi’ne (A.Ş) ait Aydın Atça’da konumlanan fabrikada çalışmaya başladı. Burada eşi Ercan Çerçioğlu ile tanıştı. Özlem Çerçioğlu’nun eşi Ercan Çerçioğlu, fabrikanın CEO’su idi. Evliliklerinin ardından yurt dışına taşınma ve hayatlarını burada sürdürme kararı aldılar. Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınmalarının ardından Özlem Çerçioğlu, New York’ta bulunan özel bir firmada müşteri ilişkileri müdürü olarak çalışmaya başladı. Pek çok sosyal sorumluluk projesinde aktif olarak yer alan Özlem Çerçioğlu, yoğun iş hayatından siyasi arenaya geçiş yaptı. Takvimler 3 Kasım 2002’yi gösterdiğinde yapılan genel seçimler sonucunda Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22. dönem milletvekili olarak seçildi. Memleketi Aydın’ın milletvekili olan Çerçioğlu, 2007 yılında yapılan genel seçim sonucunda da yeniden aynı görevi üstlendi. Milletvekilliğinden 2009 yılında istifa etti ve Aydın Belediye Başkanı olarak çalışmalarını yürütmeye başladı. Böylelikle Aydın’ın ilk kadın belediye başkanı oldu. Bu dönemde kendisine “Topuklu Efe” lakabını yakıştırıldı ve böylelikle “Topuklu Efe” olarak anılmaya başladı. 2013 yılında en başarılı il belediye başkanı seçilen Özlem Çerçioğlu, 2014 yerel seçimleri sonucunda, 2012 yılında büyükşehir statüsü kazanan Aydın’ın ilk büyükşehir belediye başkanı olarak seçildi. İki çocuk annesi olan Özlem Çerçioğlu, günümüzde de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı unvanı ile aktif bir şekilde çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İYİ Parti’den istifa eden Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz ne mezunu?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.