TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nihat Özdemir Türkiye’nin kaçıncı zengini? Nihat Özdemir hangi şirketin sahibi?

Nihat Özdemir, sosyal medya kullanıcılarının merak ettiği kişilerden biri haline geldi. Forbes, Türkiye’nin en zengin 10 ismini açıkladı. Listede yer alan Nihat Özdemir kimdir? Nihat Özdemir hangi şirketin sahibi?

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 16:29
Kaynak: HABER MERKEZİ
Nihat Özdemir Türkiye’nin kaçıncı zengini? Nihat Özdemir hangi şirketin sahibi?

Forbes dergisi, dünya genelinde en zengin 500 kişiyi içeren Forbes 500 listesini güncelledi. Forbes'e göre, Türkiye'nin en zengin 10 ismi de belirlendi. Listede yer alan isimlerden biride Nihat Özdemir oldu. Nihat Özdemir Türkiye’nin kaçıncı zengini? Nihat Özdemir hangi şirketin sahibi? İşte detaylar…

NİHAT ÖZDEMİR TÜRKİYE’NİN KAÇINCI ZENGİNİ?

Nihat Özdemir, 2 milyar dolarlık serveti ile 10.sırada yerini aldı.

NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR?

Nihat Özdemir, 5 Nisan 1950 tarihinde Diyarbakır'da doğmuş olan bir Türk iş insanı ve spor yöneticisidir. Aynı zamanda eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır. Evli ve 2 çocuk babası olan Özdemir, Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden (günümüzdeki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) makine yüksek mühendisi olarak mezun olmuştur. Üniversite yıllarında Necmettin Erbakan'ın asistanlığını üstlenmiştir ve İngilizce bilmektedir. Sanayi, turizm ve inşaat sektörlerinde yatırımları bulunmaktadır ve Bilkent semtinde ikamet etmektedir.

Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak adlı inşaat şirketi, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın da hissedarıdır. Ayrıca MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe'de yöneticilik yapmış, Fenerbahçe'de Ali Şen ve Aziz Yıldırım yönetimlerinde görev almıştır. Aziz Yıldırım yönetiminde uzun yıllar Fenerbahçe Başkan Vekili olarak görev yapmıştır.

Nihat Özdemir, 2012 yılında gerçekleşen Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimlerinde 179 oy alarak 4 yıllığına federasyonun 42. başkanı olmuştur. Ancak, 4 Nisan 2022 tarihinde görevinden istifa etmiştir.

2020 yılında yaptığı bir açıklamada, Türk futbolundaki şike tartışmaları hakkında yorum yaparak Türk futbolunda 9 yıldır şike tartışması olmadığını ifade etmiş ve bu açıklama sonrasında tepki çekmiştir. Forbes'in 2021 verilerine göre Nihat Özdemir, 2,3 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin 5. kişisidir.

NİHAT ÖZDEMİR HANGİ ŞİRKETİN SAHİBİ?

1976'da eğitim aldığı üniversiteden mezun olduktan sonra sınıf arkadaşı Sezai Bacaksız ile birlikte Limak İnşaat'ı kuran Nihat Özdemir, 2000 yılında Limak Holding'i kurarak faaliyet alanlarını genişletmiştir. Başlangıçta inşaat sektörüne odaklanan şirket, daha sonra enerji, havalimanı ve liman işletmeciliği, turizm, çimento ve gıda gibi sektörlere de yatırım yapmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.