TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filiz Şahenk Türkiye’nin kaçıncı zengini? Filiz Şahenk neyin sahibi?

Filiz Şahenk, sosyal medya kullanıcılarının merak ettiği kişilerden biri haline geldi. Forbes, Türkiye’nin en zengin 10 ismini açıkladı. Listede yer alan Filiz Şahenk kimdir? Filiz Şahenk neyin sahibi?

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 15:55
Kaynak: HABER MERKEZİ
Filiz Şahenk Türkiye’nin kaçıncı zengini? Filiz Şahenk neyin sahibi?

Forbes dergisi, dünya genelinde en zengin 500 kişiyi içeren Forbes 500 listesini güncelledi. Forbes'a göre, Türkiye'nin en zengin 10 ismi de belirlendi. Listede yer alan isimlerden biride Filiz Şahenk oldu. Filiz Şahenk Türkiye’nin kaçıncı zengini? Filiz Şahenk neyin sahibi? İşte detaylar…

FİLİZ ŞAHENK TÜRKİYE’NİN KAÇINCI ZENGİNİ?

Filiz Şahenk, 2,2 milyar dolarlık serveti ile 8.sırada yerini aldı.

FİLİZ ŞAHENK NEYİN SAHİBİ?

Doğuş Holding'in 1974 yılında Bolu'da faaliyete geçen kuruluşlarından biri olan "Filiz Makarna," adını Filiz Şahenk'ten almıştır. Hiç evlenmemiş olan Filiz Şahenk, 1992 yılında kurulan Ayhan Şahenk Vakfı'nda başkan vekilliği görevini üstlenmektedir. Vakfın başkanı ise abisi Ferit Şahenk'tir.

FİLİZ ŞAHENK KİMDİR?

Ankara doğumlu olan Filiz Şahenk, 1967 yılında dünyaya gelmiştir. Şahenk'in kökeni Niğde'ye dayanmakta olup, annesi Deniz Şahenk ve babası, Doğuş Holding'in kurucusu Ayhan Şahenk'tir. Ayrıca, Filiz Şahenk'in abisi de Ferit Şahenk adını taşımaktadır.

Filiz Şahenk, 2014 yılında ABD'de habis olmayan bir beyin tümörü nedeniyle ameliyat geçirmişti. Şahenk, 2014 yılı Türkiye'nin en zenginleri listesinde 2,4 milyar dolarlık kişisel servetiyle 9. sırada yer almıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.