TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ferit Faik Şahenk Türkiye’nin kaçıncı zengini? Ferit Şahenk neyin sahibi?

Erman Ilıcak, sosyal medya kullanıcılarının merak ettiği kişilerden biri haline geldi. Forbes, Türkiye’nin en zengin 10 ismini açıkladı. Listede yer alan Ferit Faik Şahenk kimdir? Ferit Şahenk neyin sahibi?

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 15:36
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ferit Faik Şahenk Türkiye’nin kaçıncı zengini? Ferit Şahenk neyin sahibi?

Forbes dergisi, dünya genelinde en zengin 500 kişiyi içeren Forbes 500 listesini güncelledi. Forbes'a göre, Türkiye'nin en zengin 10 ismi de belirlendi. Listede yer alan isimlerden biride Ferit Faik Şahenk oldu. Ferit Faik Şahenk Türkiye’nin kaçıncı zengini? Ferit Şahenk neyin sahibi? İşte detaylar…

FERİT ŞAHENK TÜRKİYE’NİN KAÇINCI ZENGİNİ?

Ferit Şahenk, 2.4 milyar dolarlık serveti ile 7.sırada yerini aldı.

FERİT ŞAHENK NEYİN SAHİBİ?

18 Mart 1964 tarihinde doğan Ferit Faik Şahenk, Doğuş Grubu'nun ve Eski Garanti Bankası'nın yönetim kurulu başkanlığını üstlenmiştir. Şahsi serveti, 2024 yılı itibarıyla 2,4 milyar dolar seviyesindedir.

FERİT ŞAHENK NASIL ZENGİN OLDU?

1988 yılında Manufacturers Hannover'da bankacılık stajı deneyimi kazandı. 1990-1997 yılları arasında Doğuş Otomotiv Grubu'nun Yönetim Kurulu başkanlığını üstlendi. Babası Ayhan Şahenk'in 2 Nisan 2001'de vefat etmesi üzerine Doğuş Holding'in liderliğini devraldı. Ferit Şahenk, aynı zamanda tutkulu bir Fenerbahçe taraftarıdır.

FERİT ŞAHENK KİMDİR?

Ferit Faik Şahenk, 18 Mart 1964 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ayhan Şahenk ve Deniz Şahenk'in oğludur. 1987 yılında Boston Koleji'nden pazarlama ve insan kaynakları bölümünden mezun olduktan sonra 1991 yılında Garanti Menkul Kıymetler Şirketi'ni kurdu. Yükseköğrenim sonrası eğitimini Harvard University'nin Owner/President yönetici programıyla tamamlamıştır. 1988 yılında Manufacturers Hannover'da bankacılık stajı deneyimi yaşadı.

Doğuş Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu başkanlığını 1990-1997 yılları arasında üstlendi. 2 Nisan 2001'de babası Ayhan Şahenk'in vefat etmesi üzerine Doğuş Grubu'nun başına geçti. Şahenk, aynı zamanda tutkulu bir Fenerbahçe taraftarıdır ve kulübe finansal ve maddi destek sağlamıştır. 2012 yılında gerçekleşen Moussa Sow transferinde önemli bir rol oynayarak kulübe büyük katkıda bulunmuştur. Ancak, Fenerbahçe yönetiminde görev almayıp, başkanlık için aday olmamıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi ve 1907 Fenerbahçe Derneği yöneticisidir. 2017'de Fransa tarafından Légion d'honneur Nişanı ile ödüllendirilen Ferit Şahenk, evli ve bir çocuk babasıdır. Şahsi serveti 2022 yılı itibarıyla 2,4 milyar dolardır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.