TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mübaşir maaşı ne kadar? İşte 2024 mübaşir maaşı…

Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde görev alan, duruşmanın disiplininden sorumlu kişiler olan mübaşir maaşları ne kadar? İşte 2024 mübaşir maaşları…

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 17:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mübaşir maaşı ne kadar? İşte 2024 mübaşir maaşı…

Mübaşirler 2024 yılından itibaren ne kadar maaş alacaklar? Açıklanan enflasyon farkıyla birlikte Mübaşir maaşlarına zam geldi. Bu zam ne kadar oldu, mübaşir maaşı ne kadar? Detaylar haberimizini devamında...

2024 mübaşir maaşı ne kadar?

Mübaşirlerin maaşları, çalıştıkları ülkeye, kuruma, deneyimlerine ve diğer faktörlere göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin, Türkiye'de Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından belirlenen 2024 yılı maaşlarına göre, mübaşirlerin net maaş aralığı 25.000 TL ile 45.000 TL olabilir. Ancak, bu rakamlar farklı ülkelerdeki mübaşir maaşlarından önemli ölçüde farklılık gösterebilir ve ayrıca yerel düzenlemelere, ekonomik koşullara ve kurumun bütçesine bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, mübaşirlerin mesai ücretleri, fazla mesai ücretleri ve diğer ek ödemelerle birlikte maaşlarını artırabilecekleri unutulmamalıdır. Bu ek ödemeler, çalışma saatleri, hafta sonları veya tatil günlerinde yapılan işler için ödenen ek ücretler veya performansa dayalı primler gibi çeşitli unsurları içerebilir.

Adliyede mübaşir maaşı ne kadar?

Mübaşir maaşları, kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilir. 2024 yılı itibariyle, 42 kişinin paylaştığı verilere dayanarak yapılan hesaplamalara göre, aylık ortalama Mübaşir maaşı 37,900 TL'dir. En düşük Mübaşir maaşı 30,300 TL iken, en yüksek Mübaşir maaşı ise 79,400 TL'dir.      

Mübaşir nedir?

Mübaşirler, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde görev alan, duruşmaya katılacak davalı/davacı kişileri ve tanıkları çağıran, hakimin emir ve beyanlarını ileten, gerekli evrak ve dokümanların takibini yapan kişilerdir. Aynı zamanda "Çağrıcı" olarak da adlandırılan Mübaşirler, duruşmanın disiplininden sorumlu kişilerdir. Duruşma süresince hakime yardımcı olurlar ve genel olarak duruşma işleyişinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinden sorumludurlar.

Mübaşir ne iş yapar?

Mübaşirler, duruşma esnasında gelen tarafları ve tanıkları duruşma salonuna davet eder, oturacakları yerleri gösterir ve tarafların verdiği evrak ile dokümanları hakime iletirler. Bununla birlikte, mübaşirin diğer görevleri şunlardır:

Duruşmada konuşacak kişinin beyanlarını ayakta vermesini sağlamak ve hakim karar aşamasına gelindiğini beyan ettiğinde salondaki herkesi ayağa kalkmaları için uyarmak.

Ertelenen duruşma olması halinde, taraflara ertelenen tarihi bildiren belgeyi hazırlamak.

Mevzuatta bulunan uygun resmi kıyafeti giymek.

Kapalı duruşma yapılması halinde salonu boşaltmak ve duruşmanın gizliliğini belirten yazıyı duruşma salonunun kapısına asmak.

Günlük duruşma listesini görünebilir bir yere asmak.

Yazı işleri müdürünün denetimi altında kalem işlerinde çalışmak.

Arşivdeki dosyaların düzenini sağlamak ve arşivdeki dosyalara ilişkin giriş çıkış işlemlerini kontrol altında tutmak.

Daire başkanı veya yazı işleri müdürünün atadığı görevleri yerine getirmek.

Evrak tarama işleminin tamamlanmasının ardından, evrakı ilgili dosyaya yerleştirmek.

Posta ve zimmet işlerini yürütmek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.