TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzman diyetisyen maaşı ne kadar? İşte diyetisyen maaşları…

2024 yılında diyetisyen maaşları, kıdem, deneyim ve çalışılan kuruma bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak, diyetisyenlerin sağlık ve beslenme konusunda danışmanlık yaptığı bu önemli rol için rekabetçi bir ücret alması beklenir. Peki, uzman diyetisyen maaşı ne kadar? İşte diyetisyen maaşları…

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 16:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
Uzman diyetisyen maaşı ne kadar? İşte diyetisyen maaşları…

Türkiye'de diyetisyenler geniş bir çalışma yelpazesinde görev yapabilirler. Kamu veya özel sektörde, çeşitli sağlık kurumlarında, danışmanlık merkezlerinde, eğitim kurumlarında ve endüstriyel alanlarda iş imkanları bulunmaktadır. Bu kurumlarda çalışan diyetisyenlerin maaşları, kurumun büyüklüğü, niteliği ve hizmet alanı gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda, diyetisyenin uzmanlık seviyesi, deneyimi, aldığı eğitim, haftalık çalışma saati ve bulunduğu bölgenin sosyoekonomik koşulları da maaşın belirlenmesinde etkili olabilir. Dolayısıyla, diyetisyen maaşları geniş bir aralıkta değişebilir ve net bir rakam vermek zor olabilir. Peki, uzman diyetisyen maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde...

Diyetisyen maaşı ne kadar?

2024 yılında, diyetisyen maaşları kıdem ve çalışılan kuruma bağlı olarak değişebiliyor. 2167 kişinin verdiği bilgilere göre, aylık ortalama diyetisyen maaşı 23.200 TL olarak hesaplanmış. En düşük diyetisyen maaşı 18.600 TL iken, en yüksek diyetisyen maaşı ise 65.000 TL olarak belirlenmiş. Bu veriler, diyetisyenlerin genel maaş aralığını gösteriyor, ancak bireysel durumlarda farklılıklar olabilir.

Devlette diyetisyen maaşları       

Türkiye'de 2024 yılında en düşük memur maaşının 34.215₺ olduğu biliniyor. Sağlık profesyoneli olarak devlet kurumlarında görev yapacak diyetisyenler 8/1 derece ve kademesiyle başlıyorlar. Bu durumda, kamuya yeni atanan bir diyetisyenin en az 44.600₺ maaş aldığını görüyoruz. Daha deneyimli bir diyetisyen ise en az 52.100₺ maaş alıyor. Kamuda görev yapan diyetisyenlerin maaşları, lisansüstü eğitimde derece-kademe ilerlemesi, ek ödemeler, döner sermaye ve sosyal denge gibi ödemeler sayesinde daha da artabiliyor.

Uzman diyetisyen maaşı ne kadar?

2024 yılında, 49 kişinin paylaştığı verilere göre, aylık ortalama Uzman Diyetisyen maaşı 18.500 TL olarak belirlendi. Bu rakam, uzmanlık seviyesine ve deneyime göre değişebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.