TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İletişim Başkanı Fahrettin Altun kimdir?

Soysal medya ve diğer dijital platformlardaki bilgi kirliliğine yönelik “Enformasyon Savaşından Dezenformasyon Savaşına” isimli kitabın editörlüğünü üstlenen Fahrettin Altun kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 12:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
İletişim Başkanı Fahrettin Altun kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak görev alan Fahrettin Altun kimdir? Uzun yıllardır aktif olarak iş hayatının içerisinde yer alan ve medya sektörü içerisinde de faaliyetlerde bulunan Fahrettin Altun hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Fahrettin Altun kimdir?

Fahrettin Altun, 11 Eylül 1976 tarihinde Almanya'nın Stuttgart isimli şehrinde dünyaya geldi. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi'nde McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi başlıklı tezle alan Altun, sosyoloji doktoru unvanını elde etti. 2002-2003 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Akademik kariyerinde önemli roller üstlenen Fahrettin Altun, Fatih Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi'nde çalıştı. Bununla birlikte iletişim fakültelerinin kurucu akademik kurullarında yer aldı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde öğretim üyeliği de yapan Altun, SETA İstanbul'da genel koordinatörlük ve SETA'da genel koordinatör yardımcılığı görevlerini üstlendi. İbn Haldun Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi dekanı olarak görev yaptı.

Fahrettin Altun medya kariyeri

Akademik kariyerinin yanı sıra medya alanında da aktif olarak yer alan Fahrettin Altun, Kriter Dergisi'nin genel yayın yönetmenliğini yürüttü ve TRT 1 kanalında "Enine Boyuna" programında ve TRT Haber'de "Dışa Bakış" programında yorumcu olarak yer aldı. Ayrıca Sabah, Daily Sabah ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Yöneliş ve Küre yayınevlerinde editörlük yaparken, Anlayış Dergisi'nde yayın yönetmenliği görevini üstlendi.

Fahrettin Altun ne zaman İletişim Başkanı oldu?

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na dönüştürülmesinden sonra Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz 2018'de İletişim Başkanı olarak atandı.

Fahrettin Altun kaç dil biliyor?

Fahrettin Altun, İyi düzeyde İngilizce ve Almanca dil bilgisine sahiptir.

Fahrettin Altun evli mi?

Fahrettin Altun, evli ve dört çocuk babasıdır.

Fahrettin Altun aslen nereli?

Fahrettin Altun aslen Artvinlidir.

Fahrettin Altun Twitter (X) hesabının adı nedir?

Fahrettin Altun, “fahrettinaltun” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.