TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İbrahim Erdemoğlu Türkiye’nin kaçıncı zengini? İbrahim Erdemoğlu nelerin sahibi?

Geçtiğimiz yıl Forbes’e göre Türkiye’nin 1. Sırasında yer alan İbrahim Erdemoğlu sırasını Murat Ülker’e bıraktı. Peki, İbrahim Erdemoğlu Türkiye’nin kaçıncı zengini? İbrahim Erdemoğlu nelerin sahibi?

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 14:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
İbrahim Erdemoğlu Türkiye’nin kaçıncı zengini? İbrahim Erdemoğlu nelerin sahibi?

Geçen yıl Türkiye'nin en varlıklı kişisi olan SASA'nın sahibi İbrahim Erdemoğlu, bir yıl içinde servetinin yarısını kaybederek liderlik pozisyonunu Murat Ülker'e bıraktı. İbrahim Erdemoğlu Türkiye’nin kaçıncı zengini? İbrahim Erdemoğlu nelerin sahibi?

İBRAHİM ERDEMOĞLU TÜRKİYE’NİN KAÇINCI ZENGİNİ?

İbrahim Erdemoğlu'nun 5,3 milyar dolarlık serveti yarı yarıya azalarak 2,5 milyar dolara düştü ve sıralamada 5. sıraya yerleşti.

İBRAHİM ERDEMOĞLU NELERİN SAHİBİ?

İbrahim Erdemoğlu, 1983 yılında iş dünyasına adım atarak, 1998 yılında Merinos Halı'yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarılarıyla tanınan Erdemoğlu, 2005 yılında Akkök Grup'tan Dinarsu'yu devraldı. Ayrıca, 2015 yılında Sabancı Holding'ten SASA Polyester A.Ş. şirketinin hisselerinin %51'ini satın aldı.

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, halı ticaretiyle ilgili kariyerine üniversite yıllarında başlamıştır. Fizik eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde tamamlayan Erdemoğlu, babası Mehmet Erdemoğlu'nun öğretileri doğrultusunda iş hayatında ilerlemiştir. Mehmet Erdemoğlu'nun ahlaki değerlerini benimseyen İbrahim Erdemoğlu, dürüstlük, zamanında ödeme, çalışanların haklarına saygı gibi prensiplere önem vermiştir.

1962 yılında Besni'de doğan İbrahim Erdemoğlu, eğitimini Gaziantep'te tamamlamıştır. İş hayatına 1983 yılında atılan Erdemoğlu, 1998 yılında dünya lideri haline gelen Merinos Halı'yı kurmuştur. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü marka Dinarsu'yu Akkök Grup'tan devralmıştır. Ayrıca, 2015 yılında dünya çapında önemli bir üretici olan Sasa Polyester A.Ş. şirketinin %51'lik hissesini Sabancı Holding'den satın almıştır. Bu süreçte Erdemoğlu Holding'in Sasa Polyester A.Ş'deki hisse oranı %84,80'e ulaşmıştır.

İbrahim Erdemoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. İstanbul ve Adana gibi şehirlerle duygusal bir bağa sahip olan Erdemoğlu, çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle bu şehirlere katkıda bulunmuştur. Kendi ifadesiyle kazandıklarını paylaşma ilkesini benimseyen Erdemoğlu, camilerden taziye evlerine, okullardan müzelere kadar birçok projeyi hayata geçirmiştir. Son olarak Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ni kurarak eğitime katkı sağlamıştır. İbrahim Erdemoğlu, çalışanları, teknolojiyle donatılmış üretim alanları ve ihracat başarıları ile kariyerine yeni hedefler doğrultusunda devam etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.