TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenlik uzmanı Mete Yarar kimdir?

Katıldığı bir programda CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile tartışma yaşayan Mete Yarar kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 13:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
Güvenlik uzmanı Mete Yarar kimdir?

Askeri alanda yaptığı çalışmalar ile tanınan ve mesleğinden binbaşı rütbesiyle emekli olan Mete Yarar, emekliliğinin ardından birçok alanda faaliyetlerde bulundu. Çeşitli televizyon programlarında da yer alan Yarar, YouTube üzerinden de birçok video yayına aldı. Mete Yarar kimdir? Mete Yarar hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Mete Yarar kimdir?

Mete Yarar, 10 Nisan 1967 tarihinde Samsun'da dünyaya geldi. Kara Harp Okulu'ndan 1988'de piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 16 yıl boyunca hizmet verdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan Yarar ve sınır ötesi pek çok operasyona katıldı. Emeklilik öncesi son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan, 2004 yılında binbaşı rütbesiyle ayrıldı.

Mete Yarar emekli olduktan sonra ne yaptı?

Mete Yarar, askerlikten sonra Irak'la dış ticaret yapmaya başladığı ilk şirketini kurdu. Ardından Orta Doğu ülkelerinde risk analizi hizmeti veren bir şirket daha kurdu. Bölgedeki güvenlik durumu, siyasi gelişmeler ve savaş riski gibi konularda analizler yaptı. 2004 yılından beri özellikle Irak'ta iş yapan uluslararası ve ulusal birçok şirkete danışmanlık hizmeti veren Yarar, ayrıca basın yayın organlarında güvenlik uzmanı kimliğiyle köşe yazarlığı ve program konukluğu yaptı. Özel sektörde lojistik, işletme ve basın-iletişim alanlarında da danışmanlık yapmaktadır. Mete Yarar, 2015 yılında "60 Yıllık İttifakta Son Gün", 2016 yılında Ceyhun Bozkurt ile birlikte yazdığı "Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz", "Darbenin Kayıp Saatleri" ve 2017 yılında "Büyük İhanet" adlı kitapları yayımladı. Bununla birlikte 2018 yılında "Oyunun Sonu" ve 2020 yılında Ceyhun Bozkurt ile birlikte "Mesih-Tanrı'yı Kıyamete Zorlamak" adlı kitapları kaleme aldı. Haber çekimleri ve sunuculuğunun yanı sıra TRT ve Habertürk TV için belgesel yapımına da katılan Mete Yarar, 2018 yılında televizyoncu Gülnaz Kudunoğlu ile hayatını birleştirdi.

Mete Yarar kaç yaşında?

1967 yılında dünyaya gelen Mete Yarar, 56 yaşındadır.

Mete Yarar YouTube kanalının adı nedir?

Mete Yarar, “Mete Yarar official” isminde bir YouTube kanalına sahiptir.

Mete Yarar Twitter (X) hesabının adı nedir?

Mete Yarar, “meteyarar” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.