TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci ve yazar kimliğiyle tanınan Ruşen Çakır kimdir?

Kaleme aldığı yazılarla adından sıklıkla söz ettiren Ruşen Çakır kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 12:40
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gazeteci ve yazar kimliğiyle tanınan Ruşen Çakır kimdir?

Uzun yıllardır gazetecilik alanında faaliyetlerde bulunan Ruşen Çakır, geçtiğimiz gün çalışmakta olduğu Medyascope’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ağırladı. Kanalın Haber Müdürü Göksel Göksu ile birlikte Ekrem İmamoğlu’yla röportaj yaptı. Ruşen Çakır kimdir? Ünlü gazeteci hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Ruşen Çakır kimdir?

Ruşen Çakır, 25 Ocak 1962 tarihinde Artvin'in Hopa isimli ilçesinde dünyaya geldi. Henüz 4 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde aldı. 1981 Şubat ile 1982 Ağustos tarihleri arasında Hasdal ve Metris askeri cezaevlerinde tutuklu olarak zaman geçiren Çakır, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde öğrenim görürken askere gitmek zorunda kaldı.

Ruşen Çakır gazetecilik yapmaya ne zaman başladı?

Gazetecilik kariyerine 1985 yılında Nokta Dergisi’nde başlayan Ruşen Çakır, daha sonra Tempo, Cumhuriyet, Milliyet, CNN Türk, NTV, Vatan ve Habertürk gibi önemli medya kuruluşlarında çalıştı. Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nda Demokrasi, Sivil Toplum ve İslam Dünyası programını yönetti ve Açık Toplum Vakfı'nın danışma kurulunda görev aldı. Sosyolog Şerif Mardin ile yaptığı bir röportajda ortaya attığı "mahalle baskısı" kavramı uzun süre medyada tartışıldı. Akademik alanda da aktif olan Çakır, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Fransızca kamu yönetimi bölümünde dersler verdi ve Buffalo New York Devlet Üniversitesi'nde "İslam, Demokrasi ve Sivil Toplum" başlıklı dersler anlattı. 2002'den 2014'e kadar Vatan Gazetesi’nde gazetecilik yapan Çakır, daha sonra Habertürk Gazetesi’ne geçti ve 2016 yılına kadar burada köşe yazıları kaleme aldı. Ayrıca 2008 ile 2011 yılları arasında NTV'de yayın danışmanlığı yaptı. Ruşen Çakır, 20 Ağustos 2015'te yayın hayatına başlayan medyascope.tv'nin kurucu yayın yönetmeni ve yazarı olarak gazetecilik kariyerine devam etmektedir.

Ruşen Çakır kaç yaşında?

1962 yılında dünyaya gelen Ruşen Çakır, 62 yaşındadır.

Ruşen Çakır kaç dil biliyor?

Ruşen Çakır, iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca dil bilgisine sahiptir.

Ruşen Çakır evli mi?

Ruşen Çakır, 1997 yılından bu yana yazar Müge İplikçi ile evlidir. Çiftin bir erkek çocuğu vardır.

Ruşen Çakır Twitter (X) hesabının adı nedir?

Ruşen Çakır Twitter (X) hesabını “cakir_rusen” kullanıcı adı ile kullanıyorç

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.