TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarılı gazeteci İrfan Donat kimdir?

Bloomberg HT’de gazetecilik kariyerini sürdüren İrfan Donat kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 10:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
Başarılı gazeteci İrfan Donat kimdir?

Yaklaşık 30 senedir içerisinde bulunduğu gazetecilik sektöründe birçok önemli çalışmaya imzasını atan İrfan Donat, günümüzde de aktif olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Yazdığı yazılar ve sunduğu programlar ile adından söz ettiren İrfan Donat kimdir? Başarılı gazeteci hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

İrfan Donat kimdir?

İrfan Donat, lisans eğitimini Konya’da bulunan Selçuk Üniversitesi’nde aldı. Burada İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra yüksek lisans eğitimi almak için Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Georgia Eyaleti’ne gitti. Burada yer alan Kennesaw State University'de, işletme alanında master yaptı.

İrfan Donat gazeteciliğe ne zaman başladı?

1997 yılında Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak gazetecilik kariyerine adım atan İrfan Donat, 2009-2012 yılları arasında Sabah Gazetesi'nde ekonomi editörü olarak görev yaptı. Gazetecilik hayatı boyunca enerji, tarım ve gıda sektörlerine odaklanan haberler, araştırmalar ve özel röportajlar gerçekleştirdi. 2013 yılından itibaren İrfan Donat Bloomberg HT kanalında Tarım/Gıda Editörü ve sunucusu olarak görev alıyor. Televizyonda Tarım Analiz, Akıllı Tarım ve Mevsiminde Tarım gibi programları hazırlayıp sunmaktadır. Ayrıca www.bloomberght.com sitesinde ve Gazete Oksijen'de tarım ve gıda sektörleri üzerine köşe yazıları kaleme almaktadır. İrfan Donat, çalışmaları ve katkılarıyla Birleşmiş Milletler (BM) Tarım ve Gıda Örgütü (FAO), Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, Türkiye Ziraatçılar Derneği ve Ekonomi Gazetecileri Derneği gibi ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının çeşitli ödüllerine layık görüldü.

İrfan Donat Instagram hesabının adı nedir?

İrfan Donat Instagram hesabını “irfandonat” kullanıcı adı ile kullanıyor.

İrfan Donat Twitter (X) hesabının adı nedir?

İrfan Donat Twitter (X) hesabını “irfandonat” kullanıcı adı ile kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.