TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci Nevzat Çiçek kimdir?

Ekrem İmamoğlu ve DEM Parti ilişkisi hakkında yazdığı köşe yazısı ile gündem olan Nevzat Çiçek kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 11:29
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gazeteci Nevzat Çiçek kimdir?

Eğitim hayatını tamamladıktan sonra medya sektöründeki kariyerine başlayan Nevzat Çiçek, bugüne kadar pek çok gazete, dergi ve televizyon kanalında çalışmalarda bulundu. Yazıları ve yorumları ile birçok insan tarafından takip edilen Nevzat Çiçek kimdir? Birlikte inceleyelim.

Nevzat Çiçek kimdir?

Nevzat Çiçek, 1977 yılında Adıyaman'ın Gerger isimli ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Adıyaman Gerger'de tamamladıktan sonra, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Bahçelievler'de aldı. Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’ndeki eğitimini yarıda bırakan Çiçek, kamu yönetimi ve konservatuvar eğitimlerini de yarıda bırakarak yaklaşık beş yıl süreyle aile şirketinde çalıştı. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin kuruluşuyla birlikte İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde okumaya başladı ve buradan mezun oldu. Üniversite yıllarında televizyon ve radyo kuruluşunda görev aldı.

Nevzat Çiçek gazeteciliğe nasıl başladı?

Ayın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'nda "En İyi Röportaj" dalında Türkiye ikinciliği elde eden Çiçek, Kanal D Ana Haber'de stajını tamamladı. Üniversite ikinci sınıftayken Nokta Dergisi’nde gazeteciliğe başladı ve burada hazırladığı 12 Eylül dosyası nedeniyle dergi kapatılana kadar çalıştı. Ardından, Bugün Gazetesi İstihbarat Servisi'nde çalışmaya başladı. Bugün Gazetesi'nde çalışırken Nokta Dergisi’nin tekrar faaliyete geçmesi üzerine dergiye geri döndü. Burada, "Darbe Günlükleri" haberinin devamı niteliğinde olan ve imzasını taşıyan bir haber nedeniyle dergi kapatılınca, "Kürtlerde Sivilleşme ve Din" olgusunu araştırmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da alan araştırması yaptı. Taraf Gazetesi’nin kuruluşunda yer alan Nevzat Çiçek, uzman muhabir olarak başladığı gazetenin Yurt Haberler Müdürlüğü görevini üstlendi. Taraf Gazetesi’nden Sabah Gazetesi Özel Haber Servisi'ne geçti ve daha sonra Özgün Duruş Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. Birçok ülkede yardım organizasyonlarına katılarak raporlar hazırlayan Çiçek, çalışmalar yürüttüğü bölgelerde İslami Cemaatler ve Medreseler üzerine araştırmalar yaptı ve özellikle Kürt meselesi, yakın tarih, İslam dünyası haber ve yorumlarıyla dikkat çekti. Lagin Yayınları'nı kurarak yayın hayatına devam eden Nevzat Çiçek, Kürt sorunu ve İslami Cemaatler konularında yurt içi ve yurt dışında birçok kongre ve konferansa katıldı ve konuşmalar yaptı. Halen aktif olarak gazetecilik yapmakta Nevzat Çiçek, aynı zamanda medya sektörü ve diğer disiplinlerde iletişim danışmanlığı görevini sürdürmektedir. Beş kitabı bulunan Çiçek, birçok kuruma danışmanlık hizmeti vermiştir. Nevzat Çiçek, pek çok haber programında bilirkişi ve yorumcu olarak yer almış ve almaya devam etmektedir. Ayrıca, Habertürk’te program da sunmaktadır.

Nevzat Çiçek kaç yaşında?

1977 yılında dünyaya gelen Nevzat Çiçek, 46 yaşındadır.

Nevzat Çiçek evli mi?

Nevzat Çiçek, 2010 yılında Cahide Hayrunnisa Yağcı ile hayatını birleştirdi.

Nevzat Çiçek kitapları

2008 – Puşi ve Sarık - İslam Kürt Sorununu Çözer mi?

2009 – İtirafç

2009 – Abdülkadir Aygan Anlatıyor Gerçek Cellat Kim

2010 – Kod Adı Düğün: Dağlıca

2010 – Sivas Kampı - 27 Mayıs'ın Öteki Yüzü

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.