TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci ve yazar Hüsnü Mahalli kimdir?

Hayat arkadaşı Jale Mahalli’yi son yolculuğuna uğurlayan gazeteci Hüsnü Mahalli kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 16:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gazeteci ve yazar Hüsnü Mahalli kimdir?

Siyasi alanda uzmanlaşan bir gazeteci ve yazar olan Hüsnü Mahalli kimdir? Kariyeri boyunca birçok gazetede çalışan Hüsnü Mahalli, son derece kritik görevlerde sorumluluk üstlendi. Çeşitli televizyon kanallarında yaptığı açıklamalar ile de adından söz ettiren Hüsnü Mahalli hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Hüsnü Mahalli kimdir?

Hüsnü Mahalli, 23 Mayıs 1949 tarihinde Suriye'nin Cerablus isimli şehrinde dünyaya geldi. Türkmen Barak aşiretinden olan Mahalli, Orta Doğu ve siyaset konularında uzmanlaşmış bir akademisyen, gazeteci ve yazardır. Eğitimine İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nda başlayan Hüsnü Mahalli, daha sonra İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nda lisans eğitimini tamamladı. Ardından aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Mahalli'nin doktora tezini, "Türk-Arap ilişkileri" konusunda hazırladı. BBC, NBC gibi uluslararası televizyon kanallarının yanı sıra birçok Arap ülkesinde radyo, dergi, gazete ve ajans gibi basın organlarında görev aldı.

Hüsnü Mahalli gazeteciliğe nerede başladı?

Gazeteciliğe Politika Gazetesi'nde başlayan Hüsnü Mahalli, 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında gazetenin kapatılmasıyla birlikte Libya Elçiliği’nde basın danışmanlığı görevine geçti. Burada hem danışmanlık hem de gazetecilik yaparak, Türkiye'den birçok gazeteciyi Libya lideri Muammer Kaddafi ile görüştürdü. 1 Temmuz 2013'te, Akşam Gazetesi’nin TMSF tarafından el konulması sonrasında köşe yazarlığı görevinden ayrıldı. Daha sonra Cem TV kanalında Aynanın Arkası isimli programa katıldı ve Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sunduğu Maniki Dünya programında yer aldı. Ayrıca cuma sabahları, Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programına konuk oldu.

Hüsnü Mahalli kaç yaşında?

1949 yılında dünyaya gelen Hüsnü Mahalli, 74 yaşındadır.

Hüsnü Mahalli eşi kim?

Hüsnü Mahalli, 1974 yılında Jale Mahalli ile hayatını birleştirdi. Çift, 20 Şubat 2024 tarihinde Jale Mahalli vefat edene kadar birlikteliklerini sürdürdü.

Hüsnü Mahalli Instagram hesabının adı nedir?

Hüsnü Mahalli, “mahallihusnu” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyor.

Hüsnü Mahalli Twitter (X) hesabının adı nedir?

Hüsnü Mahalli, “husnumahalli” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.