TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci Abdurrahman Dilipak kimdir?

Yaptığı açıklamalarla adından sıklıkla söz ettiren gazeteci ve yazar Abdurrahman Dilipak kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 12:33
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gazeteci Abdurrahman Dilipak kimdir?

Gazeteci ve yazar kimliğiyle tanınan Abdurrahman Dilipak kimdir? 1964 yılından bu yana aktif bir şekilde kariyerini sürdüren Dilipak, çalışma hayatı boyunca birçok kurumda görev aldı. Abdurrahman Dilipak hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Abdurrahman Dilipak kimdir?

Abdurrahman Dilipak, 9 Şubat 1949 tarihinde Osmaniye'nin Düziçi isimli ilçesine bağlı Haruniye'de Fatma Pakize ve Ali Rıza Dilipak'ın çocuğu olarak dünyaya geldi. Hasan Aksay'ın yeğenidir. İlköğrenimini tamamladıktan sonra 1969 yılında Konya İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Resim dersleri alarak Güzel Sanatlar Akademisine girmeyi hedefleyen Dilipak, sonrasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Filolojisi Bölümü'ne kaydını yaptırdı. Abdurrahman Dilipak İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'ndan 1980 yılında mezun oldu.

Abdurrahman Dilipak kaç yaşında?

1949 yılında dünyaya gelen Abdurrahman Dilipak, 75 yaşındadır.

Abdurrahman Dilipak çalışma hayatına nasıl başladı?

Abdurrahman Dilipak gazeteciliğe adım attıktan sonra, 1982 yılında Düziçi'nde Kasırga isimli kısa ömürlü bir gazete çıkardı. Çalışma hayatına DSİ (Devlet Su İşleri) 6. Bölge Müdürlüğü'nde Arazi Elektrifikasyonu Kontrolcüsü olarak başladı. 1971'de judo antrenörlüğü yapan Abdurrahman Dilipak, 1972'de Fetih Yayınevi ve Hertür Yayın Dağıtım Şirketi'ni kurdu. Yeni Sanat Dergisi Yayın Kurulu'nda yer aldı ve MTTB (Millî Türk Talebe Birliği) Sinema Kulübü üyesi oldu. Milli Gazete yazarlığı, Dış Politika Dergisi Yayın Yönetmenliği, Adım Dergisi Genel Yayın Müdürlüğü gibi görevler üstlendi. Abdurrahman Dilipak, birçok yayında yazarlık yaptı. Bunlar arasında; haftalık Cuma Dergisi, Akit Gazetesi, haftalık Selam Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi, Görüş (Almanya), Pir Dergisi ve Gazete Gazetesi bulunmaktadır. 2020'den itibaren BNC Medya Haber'de de yazılarına devam eden Dilipak, 2022'de Akit Gazetesi’ndeki 29 yıllık yazarlık görevinden istifa etti. 2020'de İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınları fahişelikle suçlayan yazıları nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden ihraç edildi.

Abdurrahman Dilipak kiminle evli?

Abdurrahman Dilipak, 1975 yılından bu yana Asiye Turgut ile evlidir. Fatıma Zehra, Ahmet Taha, Ahsen Büşra ve Ali Osman isminde dört çocuğu vardır.

Abdurrahman Dilipak eserleri

Bir Başka Açıdan Kemalizm

Cumhuriyet'in Şeref Kitabı

İnönü Dönemi

Menderes Dönemi

Yağmalanan Ülke Türkiye

Vahdet Ama Nasıl?

Bir Başka Açıdan Çanakkale: Çanakkale geçildi

Coğrafi Keşiflerin İç Yüzü

Ortak Payda: yeşil-kırmızı, kırmızı-yeşil denemeler

Laisizm

Cumhuriyete Giden Yol

Neden Şeriata Karşılar

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.