TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’den hapis cezası alan gazeteci Nazlı Ilıcak kimdir?

FETÖ’nün medya yapılanması davası kapsamında hapis cezası alan Nazlı Ilıcak kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 09:59
Kaynak: HABER MERKEZİ
FETÖ’den hapis cezası alan gazeteci Nazlı Ilıcak kimdir?

Gazetecilik alanında uzun yıllar faaliyet gösteren ve siyasi arenada da kendine yer bulan Nazlı Ilıcak kimdir? 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildiği iddiasıyla hakkında açılan dava sonucunda ceza alan ve “silahlı terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan takdir indirimi uygulanarak geçtiğimiz gün görülen duruşmada 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Nazlı Ilıcak hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Nazlı Ilıcak kimdir?

Ayşe Nazlı Ilıcak, 14 Kasım 1944 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Babası, Demokrat Parti döneminde Nafia (Bayındırlık) ve Münakalat (Ulaştırma) bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'dur. Eğitim hayatına Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde başlayan Ilıcak, ardından Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Nazlı Ilıcak gazeteciliğe nerede başladı?

Gazetecilik kariyerine Tercüman Gazetesi’nde başyazar olarak adım atan Nazlı Ilıcak, 1988 yılına kadar Bulvar Gazetesi’nin imtiyaz sahipliğini üstlendi. TRT'de 'Söz Meclisten İçeri' adlı programı sunarak televizyonculuk alanında da kendine yer edindi. Yazılarına Tercüman'da devam eden Ilıcak, aynı zamanda; Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün ve Takvim gibi gazetelerde de yazdı. Daha sonra Sabah Gazetesi’nde de yazı işleriyle uğraştı. 17 Aralık 2013 tarihinde patlak veren yolsuzluk operasyonu sonrasında hükümete yakın bir gazete olan Sabah'ta yolsuzlukla suçlanan bakanların istifa etmesi gerektiğini savunduğu için Sabah Gazetesi ile yolları ayrıldı. 2014 yılında Bugün Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Ancak 26 Ekim 2015'te Bugün Gazetesi’ne kayyum atanmasıyla, buradaki işine son verildi. Daha sonra T24 Gazetesi’nde 'konuk yazar' olarak kısa bir süre yazan Nazlı Ilıcak, 17 Kasım'dan itibaren eski Bugün ekibiyle birlikte Özgür Düşünce Gazetesi’ni kurdu ve burada yazmaya devam etti.

Nazlı Ilıcak hangi partiden?

Nazlı Ilıcak, 1999 Türkiye genel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak seçildi. Ancak bu dönemde, yemin töreni sırasında İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı'nın başörtülü olarak Meclis'e girmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Ilıcak, bu olayda Kavakçı'ya koluna girerek eşlik etti. Ancak, 22 Haziran 2001 tarihinde Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'nin kapatılmasına karar verdiği dava sonucunda Nazlı Ilıcak'ın milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl boyunca siyaset yapması yasaklandı. 2011 genel seçimlerinde ise AK Parti'den (Adalet ve Kalkınma Partisi) milletvekili aday adayı oldu ancak parti tarafından aday gösterilmedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.