TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa’nın sembol yapısı Eyfel Kulesi ne zaman yapıldı? Eyfel Kulesi giriş ücreti ne kadar?

Dünya çapında Fransa’nın sembolü olarak kabul gören Eyfel Kulesi kaç metre uzunluğa sahip? İşte Eyfel Kulesi hakkındaki bilgiler…

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 12:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fransa’nın sembol yapısı Eyfel Kulesi ne zaman yapıldı? Eyfel Kulesi giriş ücreti ne kadar?

Fransa denildiğinde ilk akla gelen şehir pek çok kişi için başkent Paris olarak kendini gösteriyor. Bununla birlikte her yıl on binlerce turist, Paris’e Eyfel Kulesi’ni görmek için seyahat düzenliyor. Fransa’nın sembol yapılarından biri olan Eyfel Kulesi ne zaman yapıldı? Eyfel Kulesi hakkında merak edilenleri birlikte inceleyelim.

Eyfel Kulesi nerede?

Eyfel Kulesi, Fransa’nın başkenti Paris’te yer alıyor.

Eyfel Kulesi ne zaman yapıldı?

Eyfel Kulesi’nin yapımına 26 Ocak 1887 tarihinde başlandı. Kule, 31 Mart 1889 tarihinde ziyaretçilere açıldı.

Eyfel Kulesi kaç yıl sürdü?

26 Ocak 1887 yılında yapımına başlanan ve 2 sene sonra, 31 Mart 1889’da ziyarete açılan Eyfel Kulesi’nin yapımı, bu tarihten sonra 20 yıl daha devam etti.

Eyfel Kulesi kaç metre?

Eyfel Kulesi, 300 metre yüksekliğe, 35 metre rakıma sahiptir.

Eyfel Kulesi giriş ücreti ne kadar?

2023 yılı itibari ile Eyfel Kulesi’ne çıkmak isteyen kişilerin ödemesi gereken ücretler şu şekildedir:

Yetişkinler: 25 Euro

12-24 yaş arası öğrenciler: 20 Euro

4-11 yaş arası çocuklar: 12,5 Euro

0-3 yaş arası bebekler: Ücretsiz

Eyfel Kulesi hakkında genel bilgiler

Eyfel Kulesi, Paris'in göz alıcı demir kulesidir ve aynı zamanda tüm dünyada Fransa'nın sembolü olarak bilinir. İsmini, kuleyi inşa ettiren Fransız inşaat mühendisi Gustave Eiffel'den alan Eyfel Kulesi, yılda 6 milyon turistin görmeye geldiği büyüleyici bir turistik cazibe merkezidir. Gustave Eiffel'in firması tarafından 1887 ile 1889 yılları arasında inşa edilen kule, Fransız Devrimi'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen Expo 1889 Paris Fuarı’nın giriş kapısı olarak tasarlandı. İsviçreli Maurice Koechlin'in siparişi üzerine tasarlanan ve Gustave Eiffel'in liderliğinde inşa edilen kule, aslında mimar Stephen Sauvestre tarafından tasarlandı. Kulenin inşaatı için 3 bin işçi, 26 ay boyunca 18 bin 38 demir parçayı 2 milyon 500 bin perçinle bir araya getirdi. İnşaat sırasında hiç ölüm vakası yaşanmamasına rağmen, Eyfel Kulesi'nin Paris halkı arasında başlangıçta olumsuz bir tepki uyandırdığı ve bazıları tarafından devasa bir sokak lambası veya fabrika bacasına benzetildiği iddia edildi. Parislilerin başlangıçta eleştirdiği bu kule, günümüzde Dünya'nın en güzel mimari yapılarından biri olarak kabul ediliyor. Hatta Parisliler, kuleye "Demir Bayan" adını vermişlerdir. Başlangıçta sadece 20 yıl için inşa izni alınan Eyfel Kulesi’nin 1909 yılında sökülmesi planlanmıştı. Ancak kule, iletişim için uygun bir yüksekliğe ulaştığı ve Atlantik ötesi haberleşmeye olanak tanıdığı için kalmasına izin verildi. Eyfel Kulesi, radyo yayıncılığının gelişimine önemli katkılarda bulundu ve I. Dünya Savaşı'nda sinyal kesici ve bozucu olarak kullanıldı. Günümüzde ise hala Paris'in en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Eyfel Kulesi, 27 metrelik radyo vericisiyle bir verici istasyonu olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.