TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Milli Güvenlik Teşkilatı mensubu Mehmet Eymür kimdir?

Mehmet Eymür kimdir? Mehmet Eymür kitapları. Mehmet Eymür babası kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 15:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
Eski Milli Güvenlik Teşkilatı mensubu Mehmet Eymür kimdir?

Milli Güvenlik Teşkilatı'nda (MİT) görev yapan ve bu teşkilatın önemli isimlerinden biri olan Mehmet Eymür kimdir? 1965 yılında başladığı görevini uzun yıllar sürdüren Mehmet Eymür babası hakkındaki bilgiler de merak konusu oldu. Görevi gereği pek çok önemli bilginin sahibi olan Memet Eymür kitapları da bu nedenle pek çok kişi tarafından ilgiyle okundu. Mehmet Eymür hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Mehmet Eymür kimdir?

5 Eylül 1943 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Mehmet Eymür, TED Ankara Koleji'ni bitirdi. Daha sonra İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'nda okudu. Canset Eymür ile hayatını birleştiren Mehmet Eymür'ün, Ayşe ve Alp isminde iki çocuğu vardır.

Mehmet Eymür babası kimdir?

Mehmet Eymür'ün babası Milli Güvenlik Teşkilatı'nın (MİT) önemli isimlerinden biri olan Mazhar Eymür'dür.

Mehmet Eymür'ün annesi kim?

Mehmet Eymür'ün annesi Cemile Eymür'dür.

Mehmet Eymür'ün kariyeri nasıl başladı?

Mehmet Eymür, 1965 yılında takip memuru görevi ile öğrenci pozisyonunda Milli Güvenlik Teşkilatı'nda (MİT) çalışmaya başladı. 9 Mart 1971 tarihine kadar bu görevini devam ettirdi. 9 Mart'ta yaşanan darbe teşebbüsünden sonra 1. Ordu Komutanı Orgeneral Faik Türün'ün emrinde Ziverbey Köçşkü'nde görev aldı. Kızıldere ve Ulaş Bardakçı'nın öldürüldüğü operasyonalrda yer aldı. Bu dönemin ardından 1975 senesinde Ankara'da MİT Bölge Daire Başkanlığı Takip Şube Müdürlüğü görevini üstlenen Mehmet Eymür, 5 sene sonra Bulgaristan'a gitti. 1982'de ülkeye geri çağrıldı ve ASALA'ya (Ermenistan'ın Kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu) karşı gerçekleştirilen çeşitli eylemlerde faaliyetlerde bulundu. Ardından yeni görev yeri Mardin oldu. MİT içerisindeki önemli isimlerden biri olan Mehmet Eymür 1965 yılında adım attığı MİT'te 1999 yılına kadar görev almayı sürdürdü. Bu süreçte birçok önemli görevin sorumluluğunu üstlenen Mehmet Eymür, Ergenekon Soruşturmaları sürecinin de kilit isimlerinden biri oldu. 

Mehmet Eymür kitapları
2006 - Analiz
2015 - Belgeli Yazılar
2019 - Deşifre: Casusluk Hikayeleri
2020 - Sentez: Casusluk Hikayeleri

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.