TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikey Geçiş Sınavı DGS 2024 ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı’nın tarihi belli oldu. DGS 2024 ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 14:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dikey Geçiş Sınavı DGS 2024 ne zaman yapılacak?

Öğrencilerin en sık araştırdıkları sınavlardan biri olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS), her sene belirli tarihlerde yapılıyor. Bu sınava girmek isteyen kişiler, ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimini takip ederek, günü ve saatine ilişkin bilgilere ulaşıyor. DGS 2024 ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı’na ilişkin bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

DGS 2024 ne zaman yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı, 30 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek.

DGS 2024 başvuru tarihi ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 sınav takvimini yayımladı. Yayımlanan bu takvim ile Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) başvuru tarihi ile geç başvuru tarihleri belli oldu. Buna göre tarihler şu şekildedir:

DGS 2024 başvuru tarihi: 10 Mayıs 2024 – 20 Mayıs 2024

DGS 2024 geç başvuru tarihi: 28 Mayıs 2024

DGS 2024 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

30 Haziran’da gerçekleştirilecek olan DGS’nin sonuçları 14 Ağustos’t açıklanacak.

DGS nedir?

Dikey Geçiş Sınavı'nın kısaltması olan DGS; 2 yıllık meslek yüksek okullarından ya da açıköğretim üniversitelerinin ön lisans programlarından mezun olarak, eğitimlerini 4 yıllık bir lisans programına tamamlamak isteyen öğrencilerin girdiği bir sınavdır. 2000 yılında uygulanmaya başlayan bu geçiş sınavı, günümüzde de pek çok öğrenci tarafından tercih ediliyor. Her yıl yapılan DGS, temmuz ya da ağustos ayında gerçekleştiriliyot. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilen Dikey Geçiş Sınavı, sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden meydana geliyor. 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü bu sınavda, yapılan yanlış hangi bölümde ise o bölümün doğrusundan eksiltiyor.

DGS sınavına kimler girebilir?

DGS sınavına girmek isteyen bir kişinin taşıması gereken bazı nitelikler bulunuyor. Bir öğrencinin Dikey Geçiş Sınavı'na girebilmesi için meslek yüksek okulu ya da açıköğretim önlisans programlarından herhangi birinden mezun olması gerekiyor. Bu şartlar dışında DGS'ye gireceği yıl son sınıfta okumakta olan ve staj harici mezuniyet şartlarının tümünü yerine getiren öğrencilerin de DGS'ye başvurma hakları bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.